Επικαιρότητα

Πριν τις 20 Ιουλίου οι βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Επίσης, οι διορισμοί των νέων μόνιμων εκπαιδευτικών ΕΕΠ-ΕΒΠ θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Αυγούστου, πρόσθεσε.

Πριν τις 20 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά πριν το Δεκαπενταύγουστο, ενώ οι διορισμοί των νέων μόνιμων εκπαιδευτικών ΕΕΠ-ΕΒΠ θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Αυγούστου.



Πώς θα υπολογίσετε τα μόρια

Οπως εκτιμάται, οι φετινές βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων των πανελλαδικών, θα σπρώξουν προς τα κάτω και σε όλα τα επιστημονικά πεδία τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (ΕΒΕ).

Μάλιστα και οι περιζήτητες σχολές, δεν θα κινηθούν τόσο υψηλά, καθώς έχει αλλάξει ο τρόπος προσμέτρησης των μορίων.

Το σύστημα είναι εξαιρετικά περίπλοκο: Κάθε υποψήφιος θα έχει τέσσερις βαθμολογίες, όμως τα μόριά του θα είναι διαφορετικά από σχολή σε σχολή, καθώς αλλάζουν οι συντελεστές βαρύτητας λόγω ποσοστών συμμετοχής των μαθημάτων.

Για να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι στον υπολογισμό των μορίων τους, το υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε ειδική εφαρμογή, με την οποία οι υποψήφιοι, εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς, μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x