Επικαιρότητα

Προανακριτική Παπαγγελόπουλου: Απόρρητα έγγραφα του FBI στη Βουλή από τον Ιωάννη Αγγελή

Κατά πληροφορίες, αφορούν εκθέσεις της αμερικανικής αρχής από τα στοιχεία που είχε συλλέξει κι όχι αλληλογραφία με την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Απόρρητα έγγραφα του FBI αναφορικά με την υπόθεση Novartis, βρίσκονται από το μεσημέρι στη διάθεση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την καταγγελλόμενη σκευωρία και το πιθανό παραδικαστικό κύκλωμα.

Το υλικό διαβιβάστηκε στην Επιτροπή από τον πρώην επόπτη της Εισαγγελίας  Διαφθοράς, Ιωάννη Αγγελή, συνοδεία πολυσέλιδης προσωπικής του επιστολής.

Σύμφωνα με μία πρώτη εικόνα μελών της Επιτροπής, τα έγγραφα αφορούν  εκθέσεις της Αμερικανικής Αρχής σχετικά με τα στοιχεία που είχε συλλέξει κατά τη δική της έρευνα και όχι αλληλογραφία μεταξύ των ελληνικών αρχών και του FBI.

Σημειώνεται ότι μερίδα εγγράφων του FBΙ έχουν ζητηθεί προ πολλού εκ μέρους της Προανακριτικής από την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, τα οποία η ίδια αρνείται να κοινοποιήσει επικαλούμενη το απόρρητο του περιεχομένου τους και την απαιτούμενη έγκριση των αμερικανικών αρχών για τη δημοσιοποίησή τους.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x