Επικαιρότητα

Προανακριτική: Πραγματογνωμοσύνη για το ηχητικό με Παππά απέστειλε ο Μιωνής

Καμία αλλοίωση ή συρραφή διαπιστώνει ο ιδιώτης πραγματογνώμονας που έκανε το έλεγχο στην ηχογραφημένη συνομιλία. 

Έκθεση ειδικής πραγματογνωμοσύνης, πιστοποιημένου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ιδιώτη πραγματογνώμονα, την οποία παρήγγειλε ο ίδιος για την ηχογραφημένη συνομιλία με τον Νίκο Παππά  και η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλοίωση ή συρραφή, απέστειλε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, απαντώντας σε όσους αμφισβήτησαν την αυθεντικότητα του ηχητικού που προσκόμισε.

Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία έγινε στις 26 Ιουνίου, ο συνολικός καταγεγραμμένος  χρόνος της συνομιλίας των δύο ανδρών ήταν 47 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα .

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση εργαστηριακής εξέτασης «από αυτή προκύπτει ρητώς ότι δεν εντοπίστηκαν σε κανένα σημείο της καταγραφής απότομες μεταβολές των ηχητικών συχνοτήτων. Αντιθέτως η ομαλότητα των μεταβάσεων τους δεικνύει τη μη συρραφή του περιεχομένου του ηχητικού αρχείου».

Κατόπιν συνδυαστικής αξιολόγησης των εργαστηριακών ευρημάτων και συγκριτικών αποτελεσμάτων, η έκθεση καταλήγει στο τελικό συμπέρασμα ότι: «το υπό εξέταση ηχητικό αρχείο το οποίο επικυρώνεται από τον εντολέα δικηγόρο ως ακριβές αντίγραφο εκ του ενιαίου σειριακού διαύλου που κατατέθηκε στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής την 22/6/2020 με διάρκεια 47m40s,  παράχθηκε διαμέσου συσκευής καταγραφής ηχητικού σήματος και δεν φέρει κανένα ίχνος συρραφής αποτελώντας ενιαία ηχητική καταγραφή».

Ειδική μνεία γίνεται στο απόσπασμα της σελίδας 13 της απομαγνητοφώνησης του ηχητικού, όπου κατά την αναφορά του Νίκου Παππά στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, τη δική του ατζέντα και ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά» υπήρχε σημείο που αναφερόταν ως «ακατάληπτο».

Στην έκθεση σημειώνεται ότι η φράση της σελίδας 13 του κειμένου απομαγνητοφώνησης,  η οποία δηλώνεται ως ακατάληπτη διαπιστώθηκε ύστερα από την αποθορυβοποίηση και ενίσχυση του ηχητικού αρχείου πως πρόκειται για την: ... οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να μας προσεγγίσουν να είναι απόλυτοι". 

Η φράση της σελίδας 13 πριν την αποθορυβοποίηση ήταν ως εξής:

Παππάς: Έχει τη δική του ατζέντα. Με τη δική του ατζέντα κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού.

Εγώ δεν είμαι αφελής. Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής (ακατάληπτο) Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά. Λεφτά!

Σημειώνεται πάντως ότι με δεδομένη την ολοκλήρωση των εργασιών της Προανακριτικής, τα μέλη της δεν μπορούν να προβούν σε ενέργειες επί της πραγματογνωμοσύνης. Αυτή, ωστόσο, θα γνωστοποιηθεί στους εισηγητές των κομμάτων, προκειμένου να τη λάβουν υπόψη τους για τα πορίσματα που θα συντάξουν. 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x