Επικαιρότητα

Μητσοτάκης - Ανελκυστήρας Ακρόπολης: Προσβάσιμο για όλους το σύμβολο του δυτικού πολιτισμού

Παρουσία του πρωθυπουργού εγκαινιάστηκε στην Ακρόπολη ο ανελκυστήρας που θα επιτρέπει την πρόσβαση στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα.

Παρουσία του πρωθυπουργού εγκαινιάστηκε στην Ακρόπολη ο ανελκυστήρας που θα επιτρέπει την πρόσβαση στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα στον Ιερό Βράχο, κατά τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

“Σήμερα η Ακρόπολη λάμπει πιο φωτεινή από ποτέ αλλά και πιο προσβάσιμη από ποτέ”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν πραγματοποιήσει την πρώτη διαδρομή με τον ανελκυστήρα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο εμβληματικό που δεν θα είχε γίνει πράξη χωρίς τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση, καθώς ο νέος ανελκυστήρας αλλά και οι νέες διαδρομές που έχουν δημιουργηθεί καθιστούν την Ακρόπολη προσβάσιμη σε όλες και σε όλους, στα άτομα με κινητικές δυσκολίες αλλά και στους ηλικιωμένους που θέλουν να απολαύσουν το σύμβολο του δυτικού πολιτισμού.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει ήδη θέσει σε διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιιο για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ που στον πυρήνα του έχει την έννοια της προσβασιμότητας σε όλους και παντού.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x