Επικαιρότητα

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι - Αναμένεται δήλωση Τσίπρα

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός θα κάνει παρέμβαση με στόχο να πέσουν οι τόνοι και να γίνουν ξεκάθαρες οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης

Εντονη κινητικότητα αναπτύσσσεται εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών μηχανισμών, με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης που εκδηλώθηκε την Παρασκευή έπειτα από τις επαφές του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα.

Θέση στο θέμα της διαπραγμάτευσης αναμένεται να πάρει μέσω δήλωσής του Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός θα κάνει παρέμβαση με στόχο να πέσουν οι τόνοι και να γίνουν ξεκάθαρες οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η δήλωση έγινε στο Bloomberg και ο κ. Τσίπρας εκφράζει την πρόθεση της Κυβέρνησης να συζητήσει με τους εταίρους της μια αμοιβαία επωφελή λύση

Αντίστοιχη πρωτοβουλία αναμένεται, σύμφωνα με το Βήμα, και εκ μέρους του Εurogroup.

Υπενθυμίζεται πάντως πως ο κ. Τσίπρας στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου χθες το βράδυ μετά την επίσκεψη Ντάισελμπλουμ είχε διαβεβαιώσει στον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπ. Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη πως θα μείνει αμετακίνητος στις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Εν τω μεταξύ εκτάκτως μεταβαίνει το μεσημέριστο Παρίσι ο Γ.Βαρουφάκης, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η συνάντηση με τον Γάλλο υπ. Οικονομικών Μισέλ Σαπέν επισπέυθηκε για αύριο στις 5 το απόγευμα.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα ο κ. Τσίπρας αναμένεται να μεταβεί στη Λευκωσία, την Τρίτη, στη Ρώμη όπου θα συναντηθεί με τον ιταλό ομόλογό του, ενώ την Τετάρτη θα επισκεφθεί το Παρίσι, για να συναντήσει τον γάλλο Πρόεδρο Francois Jollabde.

Στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί μια πρώτη διερεύνηση των προθέσεων των ηγετών των χωρών του Νότου, πριν τη συμμετοχή του Α. Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής, στις 12 Φεβρουαρίου.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x