Επικαιρότητα

Προσωρινό δικαστικό μπλόκο στο ξενοφοβικό μέτρο του Τραμπ για το άσυλο

«Τα άτομα έχουν δικαίωμα ασύλου εάν κινούνται μεταξύ σημείων εισόδου», δήλωσε δικηγόρος του Κέντρου Συνταγματικών Δικαιωμάτων.

Μπλόκο στην εντολή άρνησης χορήγησης ασύλου σε μετανάστες που διασχίζουν παράνομα τα νότια σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών επέβαλε σήμερα με προσωρινή απόφαση ακύρωσης ομοσπονδιακός δικαστής στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο Αμερικανός περιφερειακός δικαστής Tζον Τίγκαρ στο Σαν Φρανσίσκο εξέδωσε την προσωρινή απόφαση ακύρωσης μετά από εξέταση προσφυγών κατά του σκληρού μέτρου καθώς και ακρόαση επιχειρημάτων από ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων.

«Τα άτομα έχουν δικαίωμα ασύλου εάν κινούνται μεταξύ σημείων εισόδου», δήλωσε δικηγόρος του Κέντρου Συνταγματικών Δικαιωμάτων που μαζί με την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών κατέφυγαν πρόσφατα στο δικαστήριο ενάντια στον ξενοφοβικό κανονισμό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την Παρασκευή διάταγμα που επιτρέπει την αυτόματη απόρριψη αιτήσεων για παροχή ασύλου που έχουν κατατεθεί από πρόσωπα που έχουν διασχίσει παρανόμως τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, ένα μέτρο που προσβλήθηκε ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης από οργανώσει υπεράσπισης των ατομικών δικαιωμάτων.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x