Επικαιρότητα

Πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα από τον Αλέξη Τσίπρα

Η πρόταση μομφής στον υπουργού Οικονομικών αφορά τον πτωχευτικό κώδικα.

Πρόταση μομφής για τον Xρήστο Σταϊκούρα καταθέτει ο Αλέξης Τσίπρας όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη στη Βουλή. Η πρόταση μομφής στον υπουργό Οικονομικών αφορά τον πτωχευτικό κώδικα. 

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση τόσο για τον πτωχευτικό κώδικα, όσο και για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων είπε απευθυνόμενος στον κ. Σταϊκούρα: 

"Σας ζητώ να αποσύρετε (τον πτωχευτικό κώδικα) έστω και τώρα. Σας δίνω μια ευκαιρία να μη εγγράψετε το όνομα σας με μαύρα γράμματα στην οικονομική και κοινωνική ιστορία αυτού του τόπου. Να μην εγγράψετε το όνομα σας στους χιλιάδες πλειστηριασμούς ρευστοποίησης πρώτης κατοικίας, στα χιλιάδες δράματα που θα έρθουν. Στο βαθμό που επιμένετε, είμαι αναγκασμένος να αξιοποιήσω τα όπλα που μου δίνει ο κανονισμός της Βουλής σε τέτοια ύψιστης σημασίας ζητήματα. 

"Ανακοινώνω στο σώμα ότι με βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού που εισηγείται αυτόν το νόμο έκτρωμα. Το νόμο της πτώχευσης, της χρεοκοπίας ακόμη και φυσικών προσώπων και νοικοκυριών. Το νόμο της ρευστοποίησης της περιουσίας τους. Το νόμο που μετά από οχτώ χρόνια προστασίας εντός των μνημονίων, έρχεται να άρει την προστασία της πρώτης κατοικίας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας". 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x