Επικαιρότητα

Πρώτες ελπίδες μετά το λοκντάουν; Μείωση δείκτη θετικότητας κατά 50% - Τι επίκειται για το «άνοιγμα»

Τι οδήγησε στη δήλωση του Γκίκα Μαγιορκίνη τη Δευτέρα ότι φαίνεται να περιορίζεται η διασπορά του ιού. Τα σχέδια της κυβέρνησης.

Το πρώτο φως στο βάθος του τούνελ μοιάζει να διακρίνεται στον ορίζοντα μετά την επιβολή απαγορευτικού στη Θεσσαλονίκη στις 3 Νοεμβρίου και σε όλη την Ελλάδα από τις 7 Νοεμβρίου, καθώς ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε σχεδόν κατά 50%. 

Με βάση ποιοτική ανάλυση στα δεδομένα του δείκτη για να είναι πιο αντιπροσωπευτικό το δείγμα της διασποράς, περάν των δεδομένων των δομών υγείας που είναι πιο επιβαρυμένες, ο δείκτης θετικότητας από την περασμένη Δευτέρα μειώθηκε από το 15 στο 8,5, κάτι που οδήγησε στη δήλωση του Γκίκα Μαγιορκίνη τη Δευτέρα ότι φαίνεται να περιορίζεται η διασπορά του ιού. 

Ο κ. Μαγιορκίνης είχε κάνει λόγο για μείωση θετικότητας ιδιαίτερα αισθητή σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ωστόσο έσπευσε να προσθέσει ότι το επιδημικό φορτίο παραμένει ψηλά σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία. Στην Αθήνα υπάρχουν σαφή σημάδια μικρής βελτίωσης, αν και είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα πρόσθεσε. 

Τι μέλλει γενέσθαι για το «άνοιγμα»


Αν συνεχιστεί η πτωτική τάση, και είναι σχετικά καλά τα νέα και στο ΕΣΥ, από 7 Δεκεμβρίου δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν. Ίσως να ανοίξουν και καταστήματα εποχιακών ειδών και παιχνιδάδικα, όχι πάντως μεγάλες αλυσίδες. 

Παράλληλα, στις 14 Σεπτεμβρίου υπάρχει σκέψη να ανοίξει το λιανεμπόριο με περιορισμούς όπως το εμβαδόν, με αποστολή SMS κλπ. Προβληματισμός επικρατεί για τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, όπου υπάρχει κίνδυνος συνωστισμού. Επίσης, προβληματισμός υπάρχει και σε ό,τι αφορά το άνοιγμα της εστίασης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει λόγο στον ΑΝΤ1 για «άνοιγμα με ασφάλεια, «κάποια στιγμή πριν τις γιορτές». Πάντως, δεν τίθεται θέμα ανοίγματος στη νυχτερινή διασκέδαση. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα θα συνεχίσει να ισχύει, ενώ όσοι και όσες ονειρεύονται επίσκεψη στο χωριό θα πρέπει να το ξεχάσουν… 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x