Επικαιρότητα

Alien: Ψάρι βγαλμένο από ταινία τρόμου ξεβράστηκε σε ακτή! (pics)

Εικόνες βγαλμένες από τις ταινίες... Alien, με ένα ψάρι-τέρας να ξεβράζεται στην ακτή!

Η εικόνα μοιάζει βγαλμένη από κάποια ταινία υπερφυσικού τρόμου ή (πολύ) σκοτεινής επιστημονικής φαντασίας. Ακόμη καλύτερα θα μπορούσε να είναι η φωτογραφία ενός κατάμαυρου λαστιχένιου τέρατος σε κάποιο κινηματογραφικό πλατό του παρελθόντος, όταν τα ψηφιακά εφέ δεν είχαν ακόμη κυριαρχήσει στον χώρο του φανταστικού κινηματογράφου.

Στην πραγματικότητα, όμως, έχουμε να κάνουμε με ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και γνωστά ψάρια της αβύσσου, το οποίο ξεβράστηκε άθικτο από τα βάθη του Ειρηνικού σε μία παραλία της Καλιφόρνιας, προκαλώντας έκπληξη και… ανατριχίλα στους λουόμενους. Ανήκοντας στην οικογένεια των καλαμιδόψαρων (anglerfish), την οποία αποτελούν περίπου 300 διαφορετικά είδη, το συγκεκριμένο ψάρι ζει σχεδόν 1.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας (περίπου 914 μέτρα για την ακρίβεια), με την παρουσία του σε αυτά τα μεγάλα βάθη να είναι σχετικά κοινή.



Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι είναι κοινή και η εμφάνιση του σε μία παραλία, η οποία στην πραγματικότητα είναι το ακριβώς αντίθετο: Eξαιρετικά σπάνια. «Το να δεις ένα πραγματικό καλαμιδόψαρο άθικτο είναι πολύ σπάνιο και είναι άγνωστο πως το ψάρι κατέληξε στην ακτή», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αρχές του παραθαλάσσιου πολιτειακού πάρκου του Κρίσταλ Κόουβ (Crystal Cove State Park), σε παραλία του οποίου ξεβράστηκε το αλλόκοτο πλάσμα. Ομοίως, η εταιρεία Davey’s Locker, η οποία οργανώνει εδώ και πάνω από 60 χρόνια θαλάσσιες δραστηριότητες στις καλιφορνέζικες θάλασσες (εκδρομές για την παρακολούθηση φαλαινών και δελφινιών, ψάρεμα) χαρακτήρισε την εμφάνιση του ψαριού, σε τόσο άριστη μάλιστα κατάσταση, ένα «απίστευτα σπάνιο εύρημα».

Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του κατάμαυρου αυτού θαλάσσιου πλάσματος, η απόκοσμη εμφάνιση του αντανακλάται και στις εξίσου απόκοσμες ιδιότητες του. Διαθέτοντας δόντια που θυμίζουν θραύσματα γυαλιού και εξαιρετικά μεγάλο στόμα, το συγκεκριμένο είδος καλαμιδόψαρου διαθέτει την ικανότητα να ρουφήξει και να καταπιεί θηράματα μεγέθους αντίστοιχου με το ίδιο του το σώμα. Όσον αφορά το «εξάρτημα» με τα πλοκάμια που εξέχει πάνω από τα απειλητικά σαγόνια του, κάθε πλοκάμι διαθέτει στην άκρη του ένα «λαμπάκι», με αποτέλεσμα όλα μαζί να δημιουργούν μία φωσφορίζουσα και ταυτόχρονα φονική… πανδαισία, η οποία φωτίζοντας τα θεοσκότεινα βάθη της αβύσσου, φέρνει κοντά του διάφορους άτυχους «περαστικούς», που λίγο αργότερα θα αποτελέσουν το λουκούλλειο γεύμα του…

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x