Επικαιρότητα

Πυρκαγιές-Αττική: Ολονύχτια μάχη- Εκκένωση οικισμών Αγ. Σκεπής, Αγ. Παρασκευής, Καπιτένια-Βρυσάκι

Νέο μήνυμα εστάλη νωρίς το πρωί από το 112 σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Αγία Παρασκευή, Αγία Σκέπη, Καπιτένια, Βρυσάκι και Λόφο Κουρεμένου να εκκενώσουν τώρα προς Δροσιά.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στους Θρακομακεδόνες περίπου τρία με τέσσερα σπίτια παραδόθηκαν τη νύχτα στις φλόγες.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα ενάερια μέσα για την κατάσβεση της φωτιάς.

Μαίνεται και το πύρινο μέτωπο στον Άγιο Στέφανο ενώ νέο μήνυμα εστάλη νωρίς το πρωί από το 112 σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Αγία Παρασκευή, Αγία Σκέπη, Καπιτένια, Βρυσάκι και Λόφο Κουρεμένου να εκκενώσουν τώρα προς Δροσιά μέσω της λεωφόρου Μαραθώνος.

Την ίδια ώρα, το μέτωπο με κατεύθυνση τη Μαλακάσα πέρασε αργά τη νύχτα την εθνική, στον κόμβο Μαρκοπούλου, με πορεία προς τον Ωρωπό μέσα από την πυκνή πευκόφυτη έκταση της περιοχής.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη να την περιορίσουν στη χαράδρα που βρίσκεται στον κυκλικό κόμβο. Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μήλεσι, Μπάφι, Μαυροσουβάλα και Λεβίσι. Για τον ίδιο λόγο εκκενώθηκε προληπτικά και το προαναχωρισιακό κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα.

Σε εξέλιξη, χωρίς ωστόσο να προκαλεί ανησυχία στην Πυροσβεστική, είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα πάνω από το νεκροταφείο των Άνω Λιοσίων.

Η φωτιά που ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση καίει δασική περιοχή στη βουνοκορφή του Ποικίλου όρους προς Πετρούπολη.

Στους Θρακομακεδόνες επικράτησε πανικός καθώς μέσα σε λίγα μόλις λεπτά η φωτιά έφτασε και καίει τα πρώτα σπίτια.

Έκκληση στους πολίτες που είναι στις περιοχές στις οποίες έχει διαταχθεί εκκένωση από την Πυροσβεστική να φύγουν από τα σπίτια τους, απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός. Επιβεβαίωσε πως υπάρχουν πολίτες που δεν έχουν ανταποκριθεί στις ειδοποιήσεις για εκκένωση, αναφερόμενος στους Θρακομακεδόνες και στη Βαρυμπόμπη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x