Επικαιρότητα

Ρόδος: Εννέα πλοία, μια φρεγάτα και ένα ελικόπτερο σε επιχείρηση διάσωσης 140 λαθρομεταναστών

Το σκάφος που μετέφερε τους λαθρομετανάστες έμεινε ακυβέρνητο από το βράδυ του Σαββάτου και εντοπίστηκε από Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση 140 παράνομων μεταναστών στήθηκε την Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καρπάθου και Ρόδου.

Το σκάφος που μετέφερε τους λαθρομετανάστες έμεινε ακυβέρνητο από το βράδυ του Σαββάτου και εντοπίστηκε από ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σταδιακά στην επιχείρηση που κλιμακώθηκε την Κυριακή συμμετείχαν εννέα παραπλέοντα πλοία και μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Τελικά τους 140 παράνομους μετανάστες περισυνέλεξε αρχικά το φορτηγό πλοίο “MOON BRIGHT SW” σημαίας Παναμά ενώ στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν στο πλοίο “ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΝΑ” και τελικά αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην παραλία Κάλαθου ν. Ρόδου.

Ανάμεσά τους εκτιμάται ότι βρίσκονται και οι τέσσερις διακινητές που τους μετέφεραν στην Ελλάδα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x