Επικαιρότητα

Ρωσία: Πυγμάχος εξουδετέρωσε αρκούδα και νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα

Επίθεση από μία άγρια αρκούδα δέχτηκε ο πυγμάχος Ίλια Μεντβέντεφ, στην περιοχή Τιουμέν της Σιβηρίας.

Επίθεση από μία άγρια αρκούδα δέχτηκε ο πυγμάχος Ίλια Μεντβέντεφ, στην περιοχή Τιουμέν της Σιβηρίας. Ο νεαρός Ρώσος πρωταθλητής την εξουδετέρωσε χτυπώντας τη με μαχαίρι αλλά από τα πολλαπλά χτυπήματα της αρκούδας νοσηλεύεται στην εντατική, σε τεχνητό κώμα.

Είναι κάποιες φορές που η ζωή αντιγράφει τον κινηματογράφο ή ιστορίες που βρίσκονται πιο κοντά στον μύθο παρά στην αλήθεια. Αυτό έμελλε να ζήσει ο Ίλια Μεντβέντεφ. Ο 23χρονος πυγμάχος είχε πάει για ψάρεμα με δύο φίλους του με σκάφος. Όταν με τον έναν από τους δύο φίλους του βγήκαν στη στεριά δέχτηκαν επίθεση από μία καφέ αρκούδα. Το θηλαστικό σκότωσε αμέσως τον 48χρονο Σλάβα Ντούντνικ και στράφηκε κατά του πυγμάχου, ο οποίος, αξίζει να αναφέρουμε, αγωνιζόταν στην κατηγορία των 64 κ. Ο μικρόσωμος αθλητής προσπαθώντας να σώσει τη ζωή του πυροβόλησε την αρκούδα αλλά κατάφερε να εξουδετερώσει το άγριο θηλαστικό χτυπώντας το με μαχαίρι, ύστερα από μία υπεράνθρωπη μάχη σώμα με σώμα.

Το τρίτο άτομο της παρέας, το οποίο βρισκόταν μέσα στο σκάφος, άκουσε φωνές και πυροβολισμούς όταν έφτασε στο σημείο βρήκε τον πυγμάχο να παλεύει με την αρκούδα. «Ο Ίλια την είχε πυροβολήσει και αυτή του είχε επιτεθεί καθώς δεν πρόλαβε να οπλίσει πάλι. Του πέταξε το όπλο και ο πυγμάχος κατάφερε να την εξουδετερώσει με το μαχαίρι», δήλωσε ο 41χρονος Ντένις Τσεμπόταρ, ο οποίος μετέφερε τον πυγμάχο στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί έκριναν ότι θα έπρεπε να μπει σε τεχνητό κώμα διότι είχε χάσει πολύ αίμα από τα πολλαπλά χτυπήματα που του είχε καταφέρει η αρκούδα. Σύμφωνα με τον προπονητή του αθλητή Ντμίτρι Κοσένκο η ζωή του αθλητή δεν διατρέχει κίνδυνο αλλά θα απαιτηθεί πολύμηνη νοσηλεία.

Η είδηση αυτή έφτασε μέχρι τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ουμάρ Κρέμλεβ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η ομοσπονδία θα καλύψει το κόστος της θεραπείας. «Πρόκειται για έναν πραγματικό μαχητή. Θα είμαστε δίπλα του και ελπίζουμε να γίνει γρήγορα καλά»
, δήλωσε ο παράγοντας.

Ο Μεντβέντεφ το 2019 είχε κατακτήσει χρυσό μετάλλιο (64 κ.) στο ρωσικό πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων.
Μπορεί στην ταινία «Η επιστροφή» ο Λεονάρντο ντι Κάπριο να παλεύει με μία αρκούδα, την οποία «υποδυόταν» ο κασκαντέρ Γκεν Έννις, ή ο ρωσικός μύθος να θέλει τον «χρυσό» ολυμπιονίκη της πάλης Αλεξάντερ Καρέλιν να προπονείτο με αρκούδες, όμως ο νεαρός πυγμάχος ήταν αυτός που έζησε στην πραγματική ζωή επίθεση από αρκούδα και κατάφερε να βγει νικητής σε αυτή τη μάχη.

Πηγή: Kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x