Επικαιρότητα

Σε δίκη οι τρεις από τους περιβόητους «Ροζ Πάνθηρες»

Ξεκίνησε την Τρίτη στην Κολωνία η ακροαματική διαδικασία της πολύκροτης υπόθεσης της σπείρας με την ονομασία του πανέξυπνου ροζ ήρωα των κινουμένων σχεδίων. Λεία τους τα καλύτερα κοσμηματοπωλεία.

Τα μέλη της «γλυκιάς συμμορίας» ήταν τρεις άνδρες, ηλικίας 36, 38 και 41 ετών. Κατηγορούνται ότι την τελευταία φορά που έδρασαν, αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας τουλάχιστον 600.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η γερμανική ιστοσελίδα Kleine Zeitung, η μπάζα τους ήταν ακριβά κοσμήματα και πολύτιμα μέταλλα, όπως χρυσός και ασήμι, που μετέφερε θωρακισμένο όχημα.

Το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2016, ωστόσο η δίκη των μελών της σπείρας «Ροζ Πάνθηρες» ξεκίνησε μόλις στις 12 Σεπτεμβρίου 2017.

Οι κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Κολωνίας με ελικόπτερα της γερμανικής αστυνομίας, συνοδευόμενοι από πάνοπλους φρουρούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η περιβόητη συμμορία με το, κατά τα άλλα, ωραίο παρατσούκλι, απασχολεί τις διεθνείς διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με την Ιντερπόλ, αρκετές ληστείες που διαπράχθηκαν παγκοσμίως φέρουν την «ροζ» σφραγίδα.

Γι’ αυτό άλλωστε και τα μέτρα ασφαλείας στην Κολωνία ήταν δρακόντεια.

-Ποιοι είναι:
Οι «Ροζ Πάνθηρες», αποτελούν εδώ και μία 15ετία τη μεγαλύτερη συμμορία ληστών στον κόσμο!

Οι κινηματογραφικές ληστείες τους σε δεκάδες χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, έχουν προκαλέσει τον τρόμο στους μεγάλους κοσμηματοπώλες, αλλά και στους εμπόρους πολύτιμων λίθων.

Τη συμμορία - «θρύλο» δημιούργησαν Σέρβοι και Κροάτες παραστρατιωτικοί κατά τη διάρκεια του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Τα μέλη έχουν καταφέρει να ληστέψουν περισσότερα από 150 ακριβά κοσμηματοπωλεία σε 26 χώρες, με λεία που υπολογίζεται, ότι ξεπερνά τα 250 εκατομμύρια ευρώ!

-Ποιος είναι ο «νονός» της συμμορίας:

Το όνομα «Ροζ Πάνθηρες» στη διαβόητη συμμορία έδωσε αξιωματικός της Σκότλαντ Γιαρντ, όταν σε πολυτελή έπαυλη στα περίχωρα του Λονδίνου είχε ανακαλύψει το ακριβό διαμάντι που είχαν κλέψει από γνωστό κοσμηματοπωλείο της πόλης.

Οι Σέρβοι ληστές είχαν κρύψει το διαμάντι μέσα σε ένα κουτί γυναικείας κρέμας προσώπου.

Όπως ακριβώς, δηλαδή, είχε κάνει ο φαντομάς στη γνωστή ταινία «Ροζ Πάνθηρας», με τον Πίτερ Σέλερς!

Επιμέλεια: Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x