Επικαιρότητα

Ένας νεκρός και εννιά τραυματίες από επίθεση σε παρέλαση στις ΗΠΑ - Αναφορές για ελεύθερο σκοπευτή!

Διεκόπη οριστικά η παρέλαση, άνθρωποι με παιδιά στα χέρια και καρότσια έτρεχαν να απομακρυνθούν, αναφορές για ελεύθερο σκοπευτή!

Τον απόλυτο τρόμο και πανικό έζησαν χιλιάδες άνθρωποι που παρακολουθούσαν τη μεγάλη παρέλαση για την 4η Ιουλίου στο προάστιο του Σικάγο, Χάιλαντ Παρκ (29 μίλια από το Σικάγο), μετά από πυροβολισμούς που ακούστηκαν από διάφορα σημεία.

Σύμφωνα με ρεπόρτερ της Σικάγο Sun Times, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο, τουλάχιστον τρία άτομα ήταν πεσμένα στο έδαφος με αίματα στο σώμα τους, ενώ δεκάδες άνθρωποι έτρεχαν να σωθούν. Ο κυβερνήτης της περιοχής, ωστόσο, αναφέρθηκε σε τουλάχιστον εννέα τραυματίες από πυροβολισμούς, ενώ τα αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό.

Δείτε βίντεο από τι στιγμή των πυροβολισμών με ανθρώπους να τρέχουν να απομακρυνθούν:



Σύμφωνα με αναφορές στα αμερικανικά ΜΜΕ, που επικαλούνται αυτόπτες μάρτυρες, οι πυροβολισμοί έμοιαζαν να προέρχονται από παρακείμενο κτίριο, από την ταράτσα ή από διαμέρισμα στα ανώτερα πατώματα. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του ή των δραστών.



Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox 32 ότι υπάρχει ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες. Την ίδια πληροφορία, περί ενός νεκρού, μετέδωσε και το τηλεοπτικό δίκτυο WGN TV. Μια παραγωγός του τηλεοπτικού καναλιού CBS-2, που βρισκόταν στο σημείο, η Ελίσα Κάουφμαν, είπε ότι «όλοι έτρεχαν, κρύβονταν και ούρλιαζαν».

«Οι άνθρωποι φώναζαν ότι υπάρχει ένας σκοπευτής», είπε μια κάτοικος του Χάιλαντ Παρκ, η Ντέμπι Γκλίκμαν, στο πρακτορείο Associated Press. «Έτσι αρχίσαμε να τρέχουμε. Απλώς τρέξαμε. Έγινε χάος εκεί πέρα». Η Γκλίκμαν είπε πάντως ότι δεν άκουσε κανέναν θόρυβο, ούτε είδε κάποιον τραυματισμένο.

Ο Μπραντ Σνάιντερ, ο οποίος εκπροσωπεί την Πολιτεία του Ιλινόι στη Βουλή των Αντιπροσώπων, βρισκόταν στην πόλη αυτή, στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, όταν ακούστηκαν τα πυρά. «Τα μέλη της προεκλογικής ομάδας μου και εγώ μόλις είχαμε συναντηθεί, για την αρχή της παρέλασης, όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί», έγραψε στο Twitter.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x