Επικαιρότητα

Σκάνδαλο με εικονικούς εμβολιασμούς στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας: Ο τρόπος δράσης της νοσηλεύτριας

Σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ η νοσηλεύτρια φέρεται να εχει κανει εικονικους εμβολιασμους σε μια πλαστικη χειρουργό και την γραμματεα της. 

Μια νοσηλεύτρια που εργάζεται στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας, μια πλαστική χειρουργός και η γραμματέας της φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τους εικονικούς εμβολιασμούς που βγήκε στο φως από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ η 59χρονη νοσηλεύτρια φέρεται να εχει κανει εικονικούς εμβολιασμούς σε μια 76 χρονη πλαστική χειρουργό και την 66χρονη γραμματέα της. 

Ποιός ήταν ο τρόπος δράσης

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές παρατηρήθηκε πως κατά την διάρκεια του εμβολιασμού δεν πιεζόταν το έμβολο της συριγγας με το εμβόλιο και δεν φαινόταν να εχει γίνει έγχυση του υγρού στο οργανισμό ενώ στην συνέχεια βεβαιώθηκε αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό οι τρεις γυναίκες κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη

Η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. 

Από την επακόλουθη έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των ανωτέρω Ελληνίδων  στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

Παράλληλα, από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια σύριγγα γεμάτη υγρό και ένα μισο άδειο φιαλίδιο εμβολίου τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x