Επικαιρότητα

Σκληρή επίθεση Κοτζιά στον Γιοχάνες Χαν που ανοίγει ζήτημα τσάμηδων

«Να δώσει άμεσα πειστικές εξηγήσεις ως προς το απαράδεκτο και ψευδές περιεχόμενο της επίμαχης απάντησής του»

Την έντονη ενόχληση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν, ο οποίος σε πρόσφατη απάντησή του στην ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη ανέφερε ότι Ελλάδα και Αλβανία βρίσκονται σε διαπραγμάτευση για το ζήτημα των τσάμηδων.

Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει την απάντηση του επιτρόπου «αναληθή και απαράδεκτη», καθότι η Αθήνα δεν θεωρεί ότι υφίσταται τσάμικο ζήτημα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης με τα Τίρανα.

Η ελληνική πλευρά κατηγορεί τον επίτροπο διεύρυνσης ότι με την απάντησή του δεν σέβεται την αρχή της αμεροληψίας ή τα όσα προβλέπει η Συνθήκη της Λισσαβόνας για το κοινό συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι έχει ζητήσει από τον αυστριακό επίτροπο να δώσει «άμεσα πειστικές απαντήσεις» σχετικά με το «απαράδεκτο και ψευδές περιεχόμενο» της επιστολής του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η απάντηση του Επιτρόπου Johannes Hahn σε ερώτηση της Ευρωβουλευτού της ΝΔ κας Μαρίας Σπυράκη σχετικά με την Αλβανία είναι αναληθής και απαράδεκτη.

Ως γνωστόν, τσαμικό ζήτημα δεν υφίσταται και, ως εκ τούτου, ουδέποτε έχει γίνει αποδεκτό ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Αλβανίας.

Ο Επίτροπος Hahn με την ψευδή απάντησή του δείχνει ότι δεν ασκεί το ρόλο και τα καθήκοντά του βάσει της αρχής της αμεροληψίας ώστε να προάγεται το κοινό συμφέρον της Ένωσης, όπως προβλέπεται από το άρθρο 17 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Ήδη του έχει ζητηθεί, και υποχρεούται βάσει του θεσμικού του ρόλου, να δώσει άμεσα πειστικές εξηγήσεις ως προς το απαράδεκτο και ψευδές περιεχόμενο της επίμαχης απάντησής του.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x