Επικαιρότητα

Είδος πολυτελείας το σουβλάκι: Κοντεύει να φτάσει τα 4 ευρώ το πιτόγυρο!

Το σουβλάκι τείνει να γίνει… είδος πολυτελείας, αφού η ακρίβεια των υλικών έχει εκτοξεύσει την τιμή του, που κοντεύει να φτάσει -ή και έχει φτάσει σε ορισμένα καταστήματα- τα 4 ευρώ!

Η ακρίβεια συνεχίζει να… χτυπάει το αγαπημένο φαγητό του Έλληνα, το σουβλάκι!

Έχουν ξεφύγει τόσο πολύ οι τιμές των υλικών, που το πιτόγυρο κοντεύει να φτάσει -ή και έχει φτάσει σε ορισμένα καταστήματα- τα 4 ευρώ!

Ο Άρης Χρονόπουλος, ιδιοκτήτης ψητοπωλείων στο Χαϊδάρι, το Αιγάλεω και την Παλλήνη, με δηλώσεις του στο OPEN τόνισε μεταξύ άλλων: «Έχουμε πρόβλημα από τις πρώτες ύλες, που ψωνίζουμε, για παράδειγμα πίτες, ηλιέλαιο, κοτόπουλο, κρέατα, χαρτιά. Ό,τι και να ψωνίζουμε έχει μία αύξηση. Ο κόσμος, ναι, γκρινιάζει. Δεν είναι διαβασμένος. Δεν ξέρει ακριβώς τι γίνεται στην αγορά. Το δεκάλιτρο (ηλιέλαιο) αγοράζαμε 1,40 τον Φλεβάρη και τώρα αγοράζουμε 3,20-3,49 το κιλό. Τα κρέατα έχουν μία αύξηση από τον Ιανουάριο, συγκεντρωτικά, περίπου 35%».

Και προσθέτει: «Η συχνότητα των πελατών απ' ό,τι παρατηρούσα ήταν γύρω στις τρεις φορές την εβδομάδα, τώρα έχει πάει μία και μπορεί να είναι και λιγότερη η παραγγελία. Δηλαδή η συχνότητα των πελατών έχει μειωθεί πολύ και φοβάμαι για τις θέσεις εργασίας. Δεν ξέρω τι θα γίνει, γιατί δεν μπορούμε να κρατήσουμε και το ανάλογο προσωπικό. Η μέση παραγγελία ανά καλάθι όπως το λέμε εμείς στα μαγαζιά μας από 11 ευρώ που ήταν έχει πάει στα 8,5 ευρώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x