Επικαιρότητα

Στα χαρτιά έχουν μείνει κονδύλια 15 εκατ. ευρώ για το Μάτι

Τα χρήματα δεν έχουν διατεθεί διότι δεν έχει προχωρήσει απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση.

Ούτε ένα ευρώ δεν έχει εκταμιευτεί έως τώρα από κονδύλια της Περιφέρειας που δεσμεύτηκαν μετά τις πλημμύρες στην Μάνδρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ενώ «παγωμένες» παραμένουν και δωρεές προς όφελος των πυρόπληκτων στο Μάτι.

Έναν χρόνο μετά τις πλημμύρες που στοίχισαν την ζωή σε περισσότερους από 20 ανθρώπους τα 15 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δεσμευτεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για την αποκατάσταση ζημιών δεν έχουν ακόμα διατεθεί, διότι δεν έχει προχωρήσει η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση.

Την ίδια ώρα πλημμυροπαθείς κατήγγειλαν στον ΣΚΑΪ πως ο ΕΝΦΙΑ τους έχει αυξηθεί.

Η Περιφέρεια έχει επιταχύνει τα έργα αποκατάστασης όμως τα έργα για την διευθέτηση χειμάρρων δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν την άνοιξη, που σημαίνει πως οι κάτοικοι θα περάσουν τον χειμώνα εν μέρει απροστάτευτοι.

Σε ανακοίνωσή της για την Μάνδρα η Περιφέρεια έχει επιρρίψει ευθύνες στους προκατόχους της, αναφέροντας πως το 2014 παρέλαβε ατελή σχέδια και κάνοντας λόγο για «11 ολόκληρα χρόνια ουσιαστικής απραξίας».

Η ελληνική γραφειοκρατία έχει πλήξει και το Μάτι, που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από την φωτιά της 23ης Ιουλίου.

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την τραγωδία ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παραδέχτηκε ότι από τα 37,7 εκατομμύρια ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί σε δωρεές, σε ειδικό λογαριασμό, έως τώρα δεν έχει δοθεί ούτε λεπτό.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης διερωτήθηκαν ανοιχτά εάν μέρος των χρημάτων θα χαθεί ή θα φτάσει ποτέ σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x