Επικαιρότητα

Σταϊκούρας για έκδοση ομολόγου: Επιτόκιο ύψους 1,5% - Το Μάρτιο ήταν 3,9%

«Η επιτυχής αυτή κίνηση αποδεικνύει ότι η χώρα, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, ενισχύει την αξιοπιστία της απέναντι στις διεθνείς αγορές» 

Στην επιτυχή έξοδο της χώρας στις αγορές με δεκαετές ομόλογο, από την οποία αντλήθηκαν 1,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 1,5%  αναφέρεται σε δήλωσή του ο Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών η χώρα δημιουργεί, βήμα – βήμα, τις προϋποθέσεις για την επιστροφή της στην πλήρη κανονικότητα. 

Το επιτόκιο της προηγούμενης έκδοσης 10ετούς ομολόγου, στις 12 Μαρτίου 2019, ήταν στο 3,9% υπενθυμίζει ο κ. Σταϊκούρας. 

«Η οικονομία της χώρας κάνει σήμερα, με επιτυχία, ένα ακόμη βήμα σύμφωνα με το σχέδιό μας. Η χώρα, με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, βγήκε εφέτος, επιτυχώς, για δεύτερη φορά στις αγορές» σημειώνει. 

Ως επιπρόσθετα  στοιχεία επιτυχίας ο υπουργός σημειώνει τη μεγάλη ζήτηση, τη σημαντικά πλεονάζουσα κάλυψη και τη διασπορά των επενδυτών. «Όλα τα ανωτέρω καταδεικνύουν ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά ποιοτική έκδοση» προσθέτει. 

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x