Επικαιρότητα

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών διαβιβάστηκε η μήνυση της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Με τη μήνυση ζητείται να καταλογιστούν ευθύνες για μια σειρά αδικημάτων στα μέλη της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού και τον γραμματέα Ενημέρωσης Ελευθέριο Κρέτσο

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβίβασε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου τη μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει πριν από λίγες μέρες (23 Σεπτεμβρίου 2016) στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου οι βουλευτές της ΝΔ, Μ. Βορίδης, Ολγα Κεφαλογιάννη, Ιω. Τραγάκης, Κ. Τζαβάρας και Χ. Αθανασίου (μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας) κατά παντός υπευθύνου για το διαγωνισμό που αφορά στις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν να καταλογιστούν ευθύνες για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίωσης στα μέλη της ειδικής επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, που με πράξεις ή παραλείψεις τους ανακήρυξαν τους οριστικούς υπερθεματιστές των αδειών μεταξύ των οποίων τον κ. Ι. Καλογρίτσα, αλλά και για συνέργεια στα αδικήματα αυτά στον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης του υπουργείου Επικρατείας Ελευθέριο Κρέτσο.

Με την μηνυτήρια αναφορά τους τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΝΔ ζητούν να ελεγχθούν οι τυχόν τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις της επιτροπής, του γενικού γραμματέα, αλλά και κάθε άλλου υπευθύνου για όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και τα οποία ξεκάθαρα μαρτυρούν ότι ο έλεγχος του πόθεν έσχες είναι από ανύπαρκτος, έως εντελώς πλημμελής.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x