Επικαιρότητα

Ένταση στο Σύνταγμα από ομάδα ακροδεξιών

Ομάδα ακροδεξιών μπήκε στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα – με κουκούλες και ρόπαλα- και άρχισε να φωνάζει ρατσιστικά συνθήματα.

Ένταση προκλήθηκε το απόγευμα της Κυριακής όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα ακροδεξιών μπήκε στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα – με κουκούλες και ρόπαλα- και άρχισε να φωνάζει ρατσιστικά συνθήματα, όπως «έξω οι ξένοι από την Ελλάδα».

Πληροφορίες του kathimerini.gr από αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το πλήθος του κόσμου που βρισκόταν στο σταθμό φοβήθηκε από την παρουσία των περίπου 30 νεαρών και αρκετοί αποχώρησαν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Νωρίτερα, ομάδα ακροδεξιών είχε συγκεντρωθεί στη Ρηγίλλης και κινήθηκε προς την πλατεία Συντάγματος.

Στη διαδρομή υπήρξε ένταση με διερχόμενους πολίτες, έγινε επέμβαση στελεχών της ΟΠΚΕ και της Δράσης οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση με ρόπαλα από τους συγκεντρωμένους. Οι αστυνομικοί «απάντησαν» κάνοντας χρήση χημικών.

Ακολούθως τα άτομα αυτά κινήθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος όπου πέταξαν τρικάκια και αποχώρησαν.

Υπενθυμίζεται πως χθες Σάββατο (28/1) στην πλατεία Ρηγίλλης συγκεντρώθηκαν περίπου 400 άτομα, μέλη αριστερών οργανώσεων, προκειμένου να μην επιτρέψουν σε μέλη της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν διαδήλωση με αφορμή την επέτειο των Ιμίων.

Ομάδα χρυσαυγιτών είχε συγκεντρωθεί λίγα μέτρα βορειότερα, στο ύψος του Ευαγγελισμού και δεν κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x