Επικαιρότητα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων για τις επικουρικές συντάξεις

Οι συγκεντρωμένοι έχουν προχωρήσει σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου των γραφείων του ΕΤΕΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία του ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης), πραγματοποιούν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ)και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης αντιδρώντας στο "πετσόκομμα" των επικουρικών συντάξεων.

¨Όπως υποστηρίζουν, η μείωση των επικουρικών συντάξεων φθάνει ακόμη και το 50%, οι οποίες με το νόμο 4387/16 με μαθηματική ακρίβεια θα εξαφανιστούν. Οι συγκεντρωμένοι έχουν προχωρήσει σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου, καθώς όσοι έρχονται να εξυπηρετηθούν περνούν κανονικά.

Η κυρία Μαρία Περγαντή συνταξιούχος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «η σύνταξή μου με τις περικοπές στην επικουρική αλλά και στην κύρια είναι μειωμένη στο μισό με 38 χρόνια υπηρεσίας». Η ΟΙΥΕ καλεί την ελληνική κοινωνία «σε γενικό παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στις μνημονιακές δεσμεύσεις για να μπει φραγμός στις νέες δρομολογούμενες περικοπές των συντάξεων».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x