Επικαιρότητα

Συνάντηση Κοτζιά με Τσαβούσογλου στην Σμύρνη μετά την αποφυλάκιση των δύο

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο υπουργών μετά την αποφυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα έχει αύριο Τρίτη στην Σμύρνη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όπως ανακοίνωσε η Άγκυρα.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο υπουργών μετά την αποφυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, Μητρετώδη και Κούκλατζη, που κρατούνταν επί πέντε και πλέον μήνες στις φυλακές Αδριανούπολης.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει γενικά πως επί τάπητος θα τεθούν θέματα που σχετίζονται με τις διμερείς σχέσεις.

Η Αθήνα εκτιμά πως η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών συνδέεται με ευρύτερη προσπάθεια της Άγκυρας να αναθερμάνει τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω και της Ελλάδας, υπό την σκιά της κρίσης στις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις.

Οι επαφές θα γίνουν στο πλαίσιο της παρουσίας του κ. Κοτζιά στα εγκαίνια του ανακαινισμένου γενικού προξενείου της Ελλάδας στην Σμύρνη, η οποία βρισκόταν στον «αέρα» λόγω της κράτησης των δύο ελλήνων ενστόλων.

Στην τελετή θα παρευρεθεί και ο κ. Τσαβούσογλου.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x