Επικαιρότητα

Συρία: Τουλάχιστον 70 άμαχοι αποχώρησαν από την ανατολική Γούτα

Το Ρωσικό Κέντρο συνεχίζει να λαμβάνει αναφορές για απόπειρες μαχητών να μπλοκάρουν την έξοδο από τη θύλακα κατά τη διάρκεια της καθημερινής παύσης των εχθροπραξιών.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τουλάχιστον 76 άμαχοι, ανάμεσά τους 49 παιδιά, αποχώρησαν σήμερα από τον ανταρτοκρατούμενο θύλακα της ανατολικής Γούτας διασχίζοντας τον ανθρωπιστικό διάδρομο, δήλωσε ο Ρώσος υποστράτηγος Γιούρι Γεφτουσένκο, επικεφαλής του λεγόμενου Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης για τη Συρία, με έδρα την αεροπορική βάση Χμέιμιμ.

«Σήμερα, 76 άνθρωποι από 17 οικογένειες, ανάμεσά τους 49 παιδιά εκκένωσαν (την ανατολική Γούτα) μέσα από τον ανθρωπιστικό διάδρομο. Οι άμαχοι μεταφέρθηκαν σε ένα προσωπικό κέντρο στέγασης», τόνισε ο Ρώσος υποστράτηγος κατά τη καθημερινή συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ρωσικό Κέντρο συνεχίζει να λαμβάνει αναφορές για απόπειρες μαχητές να μπλοκάρουν την έξοδο από την θύλακα κατά τη διάρκεια της καθημερινή «παύση» των εχθροπραξιών.

Ο Γεφτουσένκο επίσης δήλωσε Σύροι μαχητές τις τελευταίες 24 ώρες βομβάρδισαν τουλάχιστον 30 φορές ενάντια σε κατοικημένες περιοχές στη Δαμασκό, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον τριών αμάχων και τον τραυματισμό 22.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x