Επικαιρότητα

Τα μηνύματα του Μητσοτάκη και το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά

Ωστόσο για να υπάρξει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας θα πρέπει να κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι μεταξύ των κομμάτων.

Το πρώτο βήμα το έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης εμφανίστηκαν διστακτικοί βάζοντας αρκετούς αστερίσκους για να κάνουν και αυτοί ένα βήμα και να συναντηθούν με την ΝΔ. Το βέβαιο είναι πως η αρχή έγινε και σε αυτό που συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί είναι ότι μπορούν να συνεννοηθούν στα βασικά θέματα κάτι που δεν μπορεί να συμβεί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως θετικό τόσο από το «γαλάζιο» ακροατήριο αλλά και από τα όσα ειπώθηκαν από το βήμα του 11ου συνεδρίου της ΝΔ, μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη.

Άλλωστε και οι τρεις έχουν πολύ καλές προσωπικές σχέσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ να κάνει πρώτος την υπέρβαση και να δίνει το παρών στο συνέδριο της κεντροαριστεράς αγνοώντας τις εσωκομματικές αντιδράσεις που προκάλεσε η παρουσία του. Το μετριοπαθές και μεταρρυθμιστικό προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο για να υπάρξει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας θα πρέπει να κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι μεταξύ των κομμάτων και πολλά θα κριθούν από τα εκλογικά αποτελέσματα αλλά και από την κατάσταση που θα βρίσκεται η χώρα εκείνη την περίοδο αλλά και τις εσωκομματικές ισορροπίες που θα έχουν διαμορφωθεί στο «Κίνημα Αλλαγής». Επίσης σημαντικό παράγοντα θα παίξουν και οι αλλαγές που θέλει να προωθήσει στο κόμμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας στην άκρη τις παθογένειες του παρελθόντος, κάτι που τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος τόνισε πως εκείνο που έχει σημασία δεν είναι οι προθέσεις αλλά οι πράξεις.

Το σίγουρο είναι πως την δεδομένη χρονική στιγμή η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης βρίσκονται πιο κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη παρά στον Αλέξη Τσίπρα με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης. Η πρόσφατη συγκυβέρνηση με την ΝΔ «πλήγωσε» πολιτικά το ΠΑΣΟΚ το οποίο δείχνει πως δύσκολα θα το επαναλάβει κάτι που επεσήμανε με τρόπο, η επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής».

Από την άλλη πλευρά η ΝΔ «φλερτάρει» με την κεντροαριστερά και δεν ήταν λίγα τα «γαλάζια» στελέχη που εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις τοποθετήσεις τους μίλησαν για άνοιγμα προς την κοινωνία και στους πολίτες που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους. Στο Μοσχάτο γνωρίζουν και από τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που έχουν στα χέρια τους, πως η αυτοδυναμία που έχουν θέσει ως στόχο περνάει και από τις δεξαμενές ψηφοφόρων άλλων κομμάτων καθώς μόνο οι «γαλάζιοι» δεν φτάνουν.

Παράλληλα βλέπουν πως μια ενδεχόμενη άνοδος του «Κινήματος Αλλαγής» μπορεί να προκαλέσει «ζημιά» στη ΝΔ καθώς όπως αποτυπώθηκε και στην τελευταία μέτρηση της MRB υπάρχουν διαρροές ψηφοφόρων που προέρχονται από το κέντρο οι οποίοι δείχνουν να επιστρέφουν στο κόμμα της κεντροαριστεράς. Γι αυτούς τους λόγους το πρέσινγκ κυρίως προς την Φώφη Γεννηματά θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x