Επικαιρότητα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: 32 νεκροί και 85 τραυματίες - Ψάχνουν εγκλωβισμένους στα βαγόνια!

Ανείπωτη εθνική τραγωδία στα Τέμπη μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων. Έχουν επιβεβαιωθεί 32 νεκροί, αλλά υπάρχει φόβος ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί. Στους 85 οι τραυματίες, κάποιοι πολύ σοβαρά.

Εθνική τραγωδία στις ράγες με την εφιαλτική νύχτα στα Τέμπη μετά τη σύγκρουση τρένων. Θυμίζουμε, δύο αμαξοστοιχίες, μία εμπορική και μία επιβατική, συγκρούστηκαν με σφοδρότητα λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο ύψος του Ευαγγελισμού. Οι δύο αμαξοστοιχίες, ανέφερε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κινούνταν στην ίδια γραμμή!

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, που πραγματοποίησε στις 3 τα ξημερώματα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, έχουν ανασυρθεί νεκροί 16 άνθρωποι και άλλοι 85 είναι τραυματίες. Ωστόσο, όπως επισήμανε, οι προσπάθειες απεγκλωβισμού επιβατών είναι σε εξέλιξη από τα σωστικά συνεργεία.

Ωστόσο, μία ώρα αργότερα, στη νέα επίσημη ενημέρωση, τόνισε πως οι νεκροί έχουν ανέλθει στους 26, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού. Οι τραυματίες, δε, παραμένουν 85. Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, στις προσπάθειες μετέχουν 150 πυροσβέστες, αλλά και ειδικά γερανοφόρα οχήματα. Σε νεότερη ενημέρωση, λίγο μετά τις 5, ο κ. Αρτοποιός τόνισε πως οι νεκροί, πλέον, είναι 29.



Πρόκειται για μία τραγωδία άνευ προηγουμένου και ενώ, την ίδια στιγμή, υπάρχουν φόβοι και για άλλους εγκλωβισμένους στην επιβατική αμαξοστοιχία. Κάποιοι από τους εγκλωβισμένους δίνουν σημεία ζωής, ενώ κάποιοι άλλοι δεν έχουν καθόλου επικοινωνία με τους διασώστες. Περισσότερα απεγκλωβιστικά εργαλεία έφτασαν στο σημείο, καθώς και στελέχη της ΕΜΑΚ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που είναι ειδικευμένοι σε τέτοιου είδους διασώσεις.

Το ένα τρένο έπεσε και σύρθηκε πάνω στο άλλο, δήλωναν οι πυροσβέστες στο σημείο.

Είναι ενδεικτικό ότι τα πρώτα έξι και επτά βαγόνια των δυο τρένων έχουν συνθλιβεί και έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα. «Μοιάζουν σαν φυσαρμόνικα τα μπροστινά βαγόνια», έλεγαν χαρακτηριστικά πυροσβέστες.

Η εκτίμηση για τον τελικό αριθμό των νεκρών σε κάθε περίπτωση είναι απαισιόδοξη.


Μετωπική η σύγκρουση των δύο τρένων: Βρέθηκαν στην ίδια γραμμή από λάθος στη διαχείριση κυκλοφορίας!


Ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος φαίνεται πως οδήγησε στην ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη.

Πληροφορίες της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ανέφεραν πως η σύγκρουση των δύο τρένων ήταν μετωπική, αφού βρέθηκαν στην ίδια γραμμή από λάθος στη διαχείριση κυκλοφορίας στον κόμβο της Λάρισας!

H επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα, ενώ η εμπορική ακριβώς το αντίθετο, με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων η καθεμία. Η σύγκρουση, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ήταν σφοδρότατη, ακούστηκε ένας τρομερός θόρυβος σαν έκρηξη βόμβας και τα πρώτα τέσσερα-πέντε βαγόνια εκτροχιάστηκαν.

Με δηλώσεις του, εξάλλου, στον ΣΚΑΪ, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, τόνισε πως «τα πρώτα δύο βαγόνια δεν υπάρχουν, έχουν μείνει μόνο οι ρόδες. Η κατάσταση είναι τραγική, όταν έφτασα στο σημείο σοκαρίστηκα και εγώ ο ίδιος από την εικόνα που αντίκρισα. Κρανίου τόπος, πραγματικά δεν έχω λόγια»»!



Η επιβατική αμαξοστοιχία, τρία βαγόνια της οποίας έχουν εκτροχιαστεί, εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα και είχε αναχωρήσει στις 19:22.

Στο σημείο του δυστυχήματος έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η 8η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και συνολικά 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και γιατροί από Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Μετά από εντολή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, για να παραλάβουν τους τραυματίες.

Στο σημείο σπεύδουν και λεωφορεία για την παραλαβή των επιβατών, που είναι καλά στην υγεία τους.

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει στα νοσοκομεία και ο γενικός γραμματέας του Μεταφορών, Γιαννης Ξιφαράς, προς το σημείο της σύγκρουσης.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης είναι στο κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας. Ενημερώνεται ο πρωθυπουργός συνεχώς, ενώ ακύρωσε το προγραμματισμένο για την Τετάρτη ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη.

Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού, όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων. Στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης σε επιφυλακή, εάν χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.









Hellenic Train: Περίπου 350 επιβάτες επέβαιναν στην εμπορική αμαξοστοιχία την ώρα της σύγκρουσης

Την ώρα της σύγκρουσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία Hellenic Train, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αθήνα η αμαξοστοιχία μετέφερε 430 ανθρώπους και στη Λάρισα αποβιβάστηκαν περίπου 80, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν τη διαδρομή μέχρι τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων.

Για το τραγικό δυστύχημα η εταιρεία σε ανακοίνωση της αναφέρει «Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x