Επικαιρότητα

Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου με τη διακεκριμένη αστροφυσικό Βασιλική Καλογερά

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη την καθηγήτρια για την εκλογή της ως μέλους της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την καθηγήτρια κ. Βασιλική Καλογερά και την συνεχάρη για την εξαιρετικά τιμητική παγκοσμίως, εκλογή της ως μέλους της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ.

Η συμμετοχή της κ. Καλογερά στην ευόδωση των στόχων του πειράματος LIGO, για την ανίχνευση των βαρυτικών κυμάτων υπήρξε καθοριστική.

Η Ελληνίδα διακεκριμένη αστροφυσικός η οποία είναι καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Νορθγουέστερν του Ιλινόις, βραβεύθηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Φυσικής και την Αμερικανική Αστρονομική Εταιρεία με το Βραβείο Αστροφυσικής «Ντάνι Χάϊονεμαν» για το 2018 για το έργο της πάνω στις μαύρες τρύπες, τα άστρα νετρονίων και τους λευκούς νάνους.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x