Επικαιρότητα

Θεμιστοκλέους: Την Παρασκευή 30/7 ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών

Τι ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τα ραντεβού μπορούν να κλείσει στο emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet οποιοσδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδια με το παιδί, ή στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία, και τα παιδιά πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα με τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή κηδεμόνα τους.

Από το πρωί έχουν κλείσει 62.000 εμβολιασμοί η μέρα αναμένεται να κλείσει κοντά στους 75.000 δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Από 27 Δεκεμβρίου έχουν γίνει πάνω από 10,2 εκατ. εμβολιασμοί, με πάνω από 5,6 εκατ. των πολιτών με τουλάχιστον μια δόση που αντιστοιχεί στο 53,4% επί του γενικού πληθυσμού και 63% επί του ενήλικου.

Ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε επίσης γνωστό ότι ήδη 1390 πολίτες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα του εμβολιασμού κατ’ οίκον και έχουν ήδη εμβολιαστεί 410.

Όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής, Μαρία Θεοδωρίδου, η Επιτροπή γνωμοδοτεί θετικά τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών με στόχο την προστασία της υγείας τους.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x