Επικαιρότητα

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το λουτρό αίματος με 61 νεκρούς στο Πακιστάν

Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, το επίσημο όργανο προπαγάνδας του ISIS, δημοσίευσε φωτογραφίες των τριών φερόμενων δραστών, που τα ξημερώματα αιματοκύλισαν ακαδημία Αστυνομίας στην πόλη Κουέτα.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο κέντρο εκπαίδευσης της Αστυνομίας στην πόλη Κουέτα του Πακιστάν, που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 61 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 100.

Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, το επίσημο όργανο προπαγάνδας του ISIS, δημοσίευσε φωτογραφίες των τριών φερόμενων δραστών, ισχυριζόμενο πως οι τρεις υποστηρικτές του χρησιμοποίησαν αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες προτού τελικά πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι.

Παρά ταύτα, οι πακιστανικές Αρχές είχαν νωρίτερα αποδώσει την επίθεση στην Λασκάρ-ε-Τζάνγκβι, μία ένοπλη οργάνωση που συνδέεται με τους Ταλιμπάν. Μετά την ανάληψη ευθύνης από το ISIS, πακιστανός αξιωματούχος δήλωσε στους «New York Times» πως οι τζιχαντιστές ανέθεσαν το χτύπημα στην Λασκάρ-ε-Τζάνγκβι.

Η πολιορκία της ακαδημίας διήρκεσε περίπου πέντε ώρες, αφότου οι δράστες κράτησαν ως αιχμαλώτους εκπαιδευόμενους αστυνομικούς.

Η Κουέτα είναι η πρωτεύουσα της ταραχώδους επαρχίας του Μπαλουχιστάν, όπου δρουν αυτονομιστικές ομάδες, ισλαμιστές και ισχυρές δυνάμεις του οργανωμένου εγκλήματος.

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x