Διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Χάγη και Ραμπάτ προέκυψε μετά την απόφαση των Κάτω Χωρών να αρνηθούν την έκδοση ενός προσώπου που καταζητείται από τις αρχές του Μαρόκου για διακίνηση ναρκωτικών.
Τις τελευταίες ημέρες οι αρχές του Μαρόκου και των Κάτω Χωρών με τη συνεργασία των αστυνομικών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να αποφασίσουν σχετικά με αίτημα έκδοσης Ολλανδού- και συνεπώς Ευρωπαίου πολίτη- στο Μαρόκο, κάτι που ζητεί το Ραμπάτ.
Η άρνηση της Χάγης να εκδώσει τον καταζητούμενο πολίτη στο Μαρόκο είχε ως αποτέλεσμα οι διπλωματικές σχέσεις των δύο Βασιλείων να φτάσουν στα άκρα, με το Μαρόκο να ανακαλεί τον πρεσβευτή του από την Χάγη.
πηγή: protothema.gr
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






