Επικαιρότητα

Το Πεκίνο κατέγραψε την πρώτη μείωση του πληθυσμού του από το 2003

Το ποσοστό θανάτων στην πόλη των 21,8 εκατομμυρίων κατοίκων αυξήθηκε σε 5,72 θανάτους ανά 1.000 κατοίκους.

Το ποσοστό θανάτων στην κινεζική πρωτεύσουσα, το Πεκίνο, ξεπέρασε το ποσοστό γεννήσεων το 2022, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και έτσι ο πληθυσμός μειώθηκε για πρώτη φορά από το 2003

Συγκεκριμένα, το ποσοστό θανάτων στην πόλη των 21,8 εκατομμυρίων κατοίκων αυξήθηκε σε 5,72 θανάτους ανά 1.000 κατοίκους, ενώ το ποσοστό γεννήσεων μειώθηκε σε 5,67 γεννήσεις ανά 1.000 κατοίκους, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσαν οι αρχές του Πεκίνου.

Η μείωση του πληθυσμού του Πεκίνου συμβαδίζει με τις τάσεις που καταγράφονται πανεθνικά, με τον πληθυσμό της Κίνας να μειώνεται πέρυσι για πρώτη φορά μέσα σε έξι δεκαετίες, λόγω του αυξανόμενου κόστος διαβίωσης ιδιαίτερα σε μεγάλες και επεκτεινόμενες πόλεις, όπως το Πεκίνο, της αδύναμης οικονομικής ανάπτυξης και της αλλαγής στάσης σε ό,τι αφορά την απόκτηση οικογένειας.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, η πανεθνική άρση των αυστηρών μέτρων για τον κορωνοϊό προκάλεσε κύμα μολύνσεων και άγνωστο αριθμό θανάτων.

Πρόκειται για την πρώτη συρρίκνωση του φυσικού πληθυσμού του Πεκίνου από το 2003, με τη φυσική αύξηση του πληθυσμού να διαμορφώνεται στο μείον 0,05 ανά 1.000 κατοίκους πέρυσι. Τα στοιχεία βασίστηκαν σε δειγματοληπτική έρευνα που ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών του Πεκίνου, στην οποία δεν διευκρινίζεται πόσο καιρό διήρκησε.

Το ποσοστό γεννήσεων της Κίνας ήταν πέρυσι 6,77 θάνατοι ανά 1.000 κατοίκους, το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ, ενώ το ποσοστό θανάτων, το υψηλότερο από το 1974, ήταν 7,37 θάνατοι ανά 1.000 κατοίκους.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x