Επικαιρότητα

Το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Αρχισε η επιμνημόσυνη δέηση - Στις 3 η ταφή - Κρητικοί συρρέουν στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα

Σε λίγη ώρα η κρητική γη θα υποδεχθεί τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στην τελευταία πράξη για το «ύστατο χαίρε» σε έναν από τους σπουδαιότερους πολιτικούς άντρες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Σύντομα θα βρίσκεται δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα, στο σημείο που είχαν διαλέξει μαζί πριν δεκατρία χρόνια για να περάσουν την αιωνιότητα, στο Δημοτικό Νεκροταφείο του Αργουλιδέ, στο Ακρωτήρι Χανίων.

Η σορός του είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα ως τις 13.30 και αυτή την ώρα τελείται επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου. Θα ακολουθήσει η ταφή, μετά τις 15.00, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ.

Από νωρίς το πρωί, Κρητικοί συρρέουν στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα για να πουν το τελευταίο αντίο στον «σύντεκνό» τους και να συλλυπηθούν τους συγγενείς και τους οικείους του, με πολλούς εξ αυτών να είναι εμφανώς συγκινημένοι και με δάκρυα στα μάτια.




































Με την ακόλουθη ανάρτηση στο Facebook στις 11.30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρετά τον πατέρα του:

«Θα έρθει η ώρα που η γλυκιά σου ανάμνηση θα φέρει το χαμόγελο στα χείλη μας, πριν τρέξουν τα δάκρυα από τα μάτια μας. Αλλά όχι ακόμα. Σήμερα, ολόκληρη η Ελλάδα, και ιδιαίτερα η Κρήτη, στέκεται σιωπηλή και βουρκωμένη μπροστά σε έναν άνδρα σπουδαίο, που ξεκινάει το τελευταίο του ταξίδι.

Όπως πάντα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι αφέντης της μοίρας του και καπετάνιος της ψυχής του. Και ας είναι ελαφρύ το χώμα της κρητικής γης που θα τον υποδεχθεί».



Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x