Ένας άνθρωπος βρήκε τον θάνατο και περισσότεροι από δέκα τραυματίστηκαν εξαιτίας του σεισμού 6,7 Ρίχτερ που έπληξε νωρίτερα σήμερα την κεντρική Ινδονησία, σύμφωνα με τις αρχές.
Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος είχε μικρό εστιακό βάθος, εντοπίστηκε νοτιοανατολικά του Παλού, μιας πόλης περίπου 400.000 κατοίκων, πρωτεύουσας της επαρχίας Κεντρικό Σουλαουέσι.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Παλού και στο γειτονικό Σίγκι, αλλά δεν υπήρξε απειλή για τσουνάμι, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Γεωφυσικής (BMKG).
A powerful 6.7-magnitude earthquake struck Central Sulawesi, Indonesia ???? (16.06.2026) pic.twitter.com/BhsbwvYY2E
— Disaster News (@Top_Disaster) June 16, 2026
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Σίγκι, σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από το Παλού, ενώ περισσότεροι από δέκα τραυματίστηκαν σοβαρά, δήλωσε ο Αμπντούλ Μαχάρι, εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών. Δεκάδες σπίτια σε Παλού, Σίγκι και Παρίγκι Μουτόνγκ έχουν υποστεί ζημιές, όπως επίσης γέφυρες, διοικητικά κτίρια και ένα ξενοδοχείο, συμπλήρωσε ο ίδιος.
Μια κάτοικος του Παλού περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) τη στιγμή του σεισμού: «Ξαφνικά, τρανταχτήκαμε και όλο το σπίτι φάνηκε να τρέμει. Η στέγη έτριζε σαν να επρόκειτο να καταρρεύσει».
A few minutes ago: CCTV footage captures the strong shaking caused by the M6.7 earthquake in Central Sulawesi, Indonesia. pic.twitter.com/FllUYkvYBw
— Weather Monitor (@WeatherMonitors) June 16, 2026
«Έτρεξα να πάρω όλα τα παιδιά και να φύγουμε. Παρόλο που ήμασταν αποπροσανατολισμένοι για μια στιγμή, καταφέραμε να βγούμε έξω», συμπλήρωσε η 42χρονη μητέρα.
Το αρχιπέλαγος της Ινδονησίας βρίσκεται στον λεγόμενο «Δακτύλιο της Φωτιάς» του Ειρηνικού, όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες και η σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα είναι έντονη.
Το 2018, περίπου 2.200 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στο Παλού εξαιτίας σεισμού 7,5 βαθμών που ακολουθήθηκε από τσουνάμι.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






