Επικαιρότητα

Τουρκία: Επίθεση καμικάζι με νεκρούς σε αστυνομικό τμήμα-Δείτε βίντεο

Η επίθεση στη νότια επαρχία Μερσίνη της Τουρκίας διαπράχθηκε περί τις 22:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) από δύο οπλισμένες γυναίκες. Νεκροί ένας αστυνομικός και δύο βομβίστριες.

Αστυνομικός σκοτώθηκε περίπου στις 11 τη Δευτέρα το βράδυ όταν εξερράγη βόμβα σε αστυνομικό τμήμα στη νότια επαρχία Μερσίνη της Τουρκίας και ακόμη ένας τραυματίστηκε, ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο υπουργός επέρριψε την ευθύνη για την ενέργεια στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Η επίθεση διαπράχθηκε περί τις 22:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) από δύο οπλισμένες γυναίκες. Πυροβόλησαν τον σκοπό και κατόπιν πυροδότησαν βόμβες με τις οποίες είχε ζωστεί, πάντα σύμφωνα με τον κ. Σοϊλού.



Η ενέργεια είχε στόχο αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Μεζιτλί της Μερσίνης, σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το PKK, κουρδική αυτονομιστική παράταξη που πήρε τα όπλα εναντίον του τουρκικού κράτους το 1984, χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» οργάνωση από την Άγκυρα, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Πάνω από 40.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μειονοτικοί, έχουν σκοτωθεί έκτοτε στον πόλεμο, κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία.



Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x