Επικαιρότητα

Τουρκία: Η Ευρώπη δεν προστατεύει τους υπηκόους μας από τους Κούρδους

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εγκαλεί τα ευρωπαϊκά κράτη για «μη ευαισθητοποίηση στις τρομοκρατικές επιθέσεις στους χώρους εργασίας και τα σπίτια της τουρκικής κοινωνίας». 

Η Άγκυρα κατηγόρησε την Τετάρτη τα κράτη μέλη της ΕΕ  ότι δεν προστατεύουν τους Τούρκους διπλωμάτες και υπηκόους από Κούρδους του ΡΚΚ στο έδαφός τους. Τα επεισόδια μεταξύ Κούρδων και Τούρκων μετά την επιχείρηση Πηγή Ειρήνης έχουν κλιμακωθεί, ιδιαίτερα στη Γερμανία

Με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εγκαλεί τα ευρωπαϊκά κράτη για «μη ευαισθητοποίηση στις τρομοκρατικές επιθέσεις στους χώρους εργασίας και τα σπίτια της τουρκικής κοινωνίας». 

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Με την έναρξη της επιχείρησης Πηγή Ειρήνης, παρακολουθούμε με ανησυχία ότι στοιχεία του PKK συνεχίζουν βίαιες διαδηλώσεις και δράσεις στις ευρωπαϊκές χώρες,  παρά όλες τις προειδοποιήσεις προς τις αρχές των σχετικών χωρών.

»Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε το γεγονός για τη μη ευαισθητοποίηση στις τρομοκρατικές επιθέσεις στους χώρους εργασίας και τα σπίτια της τουρκικής κοινωνίας, στα τζαμιά μας, στους εκπροσώπους μας και στους υπαλλήλους μας.

»Υπενθυμίζουμε την προσδοκία μας να αυξηθούν τα μέτρα που ελήφθησαν για την προστασία της ασφάλειας ζωής και της περιουσίας των διπλωματικών και προξενικών μας αντιπροσώπων, των πολιτών, του προσωπικού μας και του προσωπικού σχετικών χωρών για να αποτραπούν τυχόν ζημιές στα τουρκικά συμφέροντα και για να επιδειχθεί η μέγιστη ευαισθησία στο θέμα αυτό».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x