Επικαιρότητα

Τουρκία: Προκλητική ανακοίνωση από το Υπ. Άμυνας - «Η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση»

Το υπουργείο άμυνας άσκησε κριτική στη χώρα μας καθώς, όπως υποστηρίζει, από την αρχή του 2021 με θαλάσσια, εναέρια και στρατιωτικά μέσα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας επιχειρεί  για άλλη μια φορά η Άγκυρα, με την τούρκικη πλευρά να επανέρχεται με νέες απειλές και προκλήσεις.

Mέσω της εκπροσώπου του, Πινάρ Καρά, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε την Ελλάδα για παράνομες δραστηριότητες, κλιμάκωση της έντασης  και επιθετική ρητορική. 

«Η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση με επιθετική ρητορική και προκλητικές και παράνομες δραστηριότητες», ανέφερε συγκεκριμένα η εκπρόσωπος.

Παράλληλα, το τουρκικό υπουργείο άμυνας άσκησε κριτική στη χώρα μας καθώς, όπως υποστηρίζει , από την αρχή του 2021 με θαλάσσια, εναέρια και στρατιωτικά μέσα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.Συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα δημιουργεί μια πλασματική εντύπωση και βρίσκεται υπό την δικαιολογία της απειλής και της αποτροπής στην  Ανατολική Μεσόγειο ενώ χαρακτήρισε προκλητική ενέργεια την εξόπλισή της.

Τέλος, καταλήγει η ανακοίνωση, η Άγκυρα καλεί την Ελλάδα να σταματήσει τη παράνομη στάση της και αντί να εντάσσει σε τρίτους τα προβλήματα της, να έρθει σε διάλογο με την Τουρκία.

Αναλυτικά μέρος των δηλώσεων της Πινάρ Καρά:

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, στο Αιγαίο και την Μεσόγειο θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ''ΤΔΒΚ'', στην Κύπρο, θα συνεχίσουν να είναι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες.  Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση όλων των προβλημάτων στο πλαίσιο διεθνούς δικαίου και σχέσεις καλής γειτονίας.  


Παρ' όλες τις προσπάθειες και προσεγγίσεις της Τουρκίας στο πνεύμα καλής γειτονίας και συμμαχίας, η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση με επιθετική ρητορική και προκλητικές και παράνομες δραστηριότητες. Παρ' όλες τις εκκλήσεις μας για διάλογο και συνομιλία, συνεχίζει τις αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας. 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x