Επικαιρότητα

Τουρκία – σεισμός: Ισοπεδωμένη η πόλη Καχραμανμαράς (βίντεο)

Τα 7,8 Ρίχτερ στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους σε Τουρκία και Συρία, οι οποίοι καταπλακώθηκαν από τα σπίτια τους, την ώρα που κοιμούνταν

Ηισχυρότατη σεισμική δόνηση 7,8 βαθμών που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα την νοτιοανατολική Τουρκία στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους σε Τουρκία και Συρία, οι οποίοι καταπλακώθηκαν από τα σπίτια τους, την ώρα που κοιμούνταν.

Το επίκεντρο βρισκόταν στην περιφέρεια Παζάρτζικ, στην επαρχία Καχρανμαρμαράς (νοτιοανατολικά), περίπου 60 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία σε ευθεία γραμμή.

Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας (AFAD) έκανε λόγο για περίπου 1.800 κτίρια που έχουν καταρρεύσει κυρίως στο Γκαζίαντεπ, το Ντιγιάρμπακιρ, τα Αδανα, τα Άδανα,την Σανλιούρφα και την πόλη Καχραμανμαράς.

Τουρκία – σεισμός: Ισοπεδωμένη η πόλη Καχραμανμαράς

Ενδεικτικό της απόλυτης καταστροφής είναι ένα βίντεο από κεντρικό δρόμο της Καχραμανμαράς, στο οποίο φαίνεται η πόλη ισοπεδωμένη.



Στην Ισκέντερουν και στην Αντιγιαμάν, υποχώρησαν δημόσια νοσοκομεία εξαιτίας του σεισμού, που έγινε μέσα στη νύχτα, στις 04:17 (τοπική ώρα· 03:17 ώρα Ελλάδας), κι είχε εστιακό βάθος 17,9 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο USGS.

Ο σημερινός είναι ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί στην Τουρκία έπειτα από εκείνον της 17ης Αυγούστου 1999, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 17.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων περίπου χιλίων κατοίκων της Κωνσταντινούπολης.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x