Επικαιρότητα

Τραμπ: Η επικείμενη φυλάκιση του Ρότζερ Στόουν διχάζει τους πολιτικούς υποστηρικτές του

Ο Στόουν καταδικάστηκε για μία υπόθεση που σχετίζεται με την έρευνα του πρώην ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Ρότζερ Στόουν οδηγείται στη φυλακή την επόμενη εβδομάδα, εκτός και αν επέμβει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Πολιτικοί σύμμαχοι του Αμερικανού προέδρου εκτός του Λευκού Οίκου ασκούν πιέσεις για μία τέτοια εξέλιξη.

Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος και στελέχη της εκστρατείας επανεκλογής του Αμερικανού προέδρου δεν συμπαθούν τον Στόουν και πιστεύουν πως ο Τραμπ δεν έχει να κερδίσει κάτι αν προσφερθεί να τον βοηθήσει, σχολιάζει το POLITICO.

Οι δύο πλευρές εκτιμούν ότι ο πρόεδρος Τραμπ μπορεί να μειώσει την ποινή φυλάκισης του Στόουν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν σε συνεντεύξεις τους εννέα πηγές που έχουν λάβει γνώση για τις συζητήσεις που γίνονται.

Μία μείωση της ποινής του Στόουν θα τον κρατήσει στη φυλακή, χωρίς να κρατήσει το ποινικό του μητρώο καθαρό, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ θα έχει κάνει την κίνησή του, ισορροπώντας μεταξύ των εξωτερικών και εσωτερικών πολιτικών συμμάχων του στο Λευκό Οίκο.

Από την άλλη μεριά, ο πρόεδρος Τραμπ, είναι ο πρόεδρος Τραμπ και κανείς δεν ξέρει πως θα ενεργήσει μέχρι την Τρίτη, ημέρα της παρουσίασης του Στόουν στη φυλακή για την έκτιση της ποινής του.

Ο Στόουν καταδικάστηκε για μία υπόθεση που σχετίζεται με την έρευνα του πρώην ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, ενώ ο ίδιος έχει χάσει τις επαναληπτικές προσφυγές που έκανε για να αποφύγει την προφυλάκισή του στις 14 Ιουλίου. Ο ίδιος δέχτηκε ένα άλλο πλήγμα όταν το Facebook τον απέκλεισε μέσα στην εβδομάδα θεωρώντας ότι οι πληροφορίες των αναρτήσεων του σχετικά με τη δίκη του και την εκστρατεία για επιείκεια που διεξάγει ο ίδιος, “δεν είναι αυθεντικές.”

Ο Στόουν έχει λίγη υποστήριξη από τον Λευκό Οίκο και από την εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ. Ο Κόρι Λεβαντόφσκι που ήταν υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016 και είναι σήμερα σύμβουλος στην εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Τραμπ, έχει αποκαλέσει τον Στόουν κατά συρροή ψεύτη.

Οι φίλοι του Στόουν δηλώνουν ότι υπάρχει εχθρότητα με το διευθυντή της εκστρατείας επανεκλογής του Τραμπ Μπραντ Παρσκέιλ.

Ακόμη και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ που εναντιώθηκε σε άλλες έρευνες για τον πρόεδρο Τραμπ, υποστηρίζει την ποινή φυλάκισης του Στόουν.

Ωστόσο, εκτός της εκστρατείας επανεκλογής του προέδρου Τραμπ και του Λευκού Οίκου, ο Στόουν έχει την υποστήριξη ανθρώπων που ασκούν επιρροή. Μεταξύ αυτών, ο Σον Χάνιτι και ο Τάκερ Κάρλσον από το Fox News, ο ιδρυτής του Newsmax Κρις Ράντι, αλλά και ο Ματ Γκέιτζ, που είναι ουσιαστικός πολιτικός σύμμαχος του προέδρου Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x