Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ άλλα τρια κρούσματα του ιού εμφανίστηκαν σήμερα, ένα εκ των οποίων στην περιοχή της Ξάνθης, γεγονός που επιτείνει την ανησυχία για τη ραγδαία εξάπλωση του ιού.
Ήδη στη χώρα μας για αυτό το καλοκαίρι μετράμε 17 κρούσματα εκ των οποίων τα 12 εμφανίστηκαν στην Ανατολική Αττική, 4 στη Μακεδονία και 1 στην περιοχή της Θράκης.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου πρωτοεμφανίστηκε στη χώρα μας το 2010, προκαλώντας τον θάνατο τριάντα πέντε ατόμων, κυρίως ηλικιωμένων, με χρόνια νοσήματα. Το 2011 καταγράφηκαν εννέα θάνατοι σε ασθενείς άνω των 65 ετών με υποκείμενα νοσήματα, ενώ το 2012 κατέληξαν δεκαοκτώ ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας.
Πηγή: protothema.gr
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






