Επικαιρότητα

Τσιάρτας: «Δεν ήταν ρατσιστική η δήλωσή μου για Αντετοκούνμπο - Σέβομαι τη μητέρα μου, αλλά…»

Για την άποψη που είχε εκφράσει σχετικά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και τη δήλωση-διαχωρισμό που έκανε η μητέρα του από τις πολιτικές του θέσεις μίλησε ο Βασίλης Τσιάρτας.

Πεπεισμένος ότι οι απόψεις του δεν είναι ακραίες -και αντιθέτως τυγχάνουν της υποστήριξης από την πλειοψηφία των Ελλήνων- εμφανίστηκε ο Βασίλης Τσιάρτας.

Σε δηλώσεις του σε εκπομπή του Ant1, τόνισε ότι η άποψη που είχε εκφράσει για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (σ.σ. ότι δεν θα έπρεπε να βρίσκεται η φωτογραφία του στην καμπάνια της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τις εκδηλώσεις τιμής των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821) δεν ήταν ρατσιστική.

Όσο για τη δήλωση-διαχωρισμό που έκαναν μέλη της οικογένειάς του, τόνισε ότι σέβεται τη μητέρα του, αλλά τις αποφάσεις τις παίρνει μόνος του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τσιάρτας

Για την ένταξή του στο κόμμα Κρανιδιώτη-Τζήμερου: «Επέλεξα ένα κόμμα με εκφράζει απόλυτα. Ναι, με είχαν προσεγγίσει κι άλλα κόμματα, όπως από τον κ. Βελόπουλο και στελέχη της ΝΔ και από άλλα κόμματα μικρότερα, ακόμη και από το κόμμα του Κασιδιάρη, αλλά η επιλογή μου είναι συνειδητή, είναι πατριωτικό το κόμμα που επέλεξα, υπέρ των μεταρρυθμίσεων και με σεβασμό στους θεσμούς. Ασπάζεται την απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με την οποία καταδικάζει τον ναζισμό».

Για το πώς του φάνηκε η δήλωση της μητέρας και της αδερφής του: «Είναι διαχωρισμός, δεν είναι δήλωση έτσι όπως την παρουσιάζει μια μειοψηφία. Έκαναν μία τοποθέτηση, απάντησα. Τις αποφάσεις για το τι θα κάνω τις παίρνω μόνος. Ο πατέρας μου με στήριξε και με βοήθησε στην καριέρα μου, ήταν αντικειμενικός, ήταν Παναθηναϊκός, εγώ σε ποια ομάδα έπαιξα, μόνο… στην ΑΕΚ. Αναφορικά με αυτό που ανέβασα, είναι ξεκάθαρες οι θέσεις μου. Σέβομαι και εκτιμώ τη μητέρα μου. Πείτε πού είμαι ομοφοβικός, πού φασίστας και πού ρατσιστής. Απάντησα με την ανάρτησή μου».

Για τη δήλωση του με τον μικρό Αμίρ και ποιος πρέπει να κρατά την ελληνική σημαία: «Ήταν μια εθνική γιορτή και προτεραιότητα έχουν τα Ελληνόπουλα. Φυσικά και ασπάζομαι όποιος θέλει να κρατά τη σημαία. Δίπλα στον Αμίρ ήταν και η μητέρα του φορώντας τη μαντίλα; Αυτό τι σημαίνει; Το παιδί κράτησε τη σημαία, αλλά δίπλα η μάνα ήταν ντυμένη με το πως ήταν ντυμένη στη χώρα της. Εμένα με ενοχλεί. Ενόχλησε την πλειοψηφία των Ελλήνων».

Για το ότι χαρακτηρίστηκε ως ομοφοβικός: «Μίλησα με χιλιάδες κόσμο, δεν βρέθηκε ένας να μου πει “τι είναι αυτά που λες”. Από ακροαριστερές οργανώσεις έχω δεχθεί πόλεμο. Μου είναι αδιάφορη η γνώμη της κ. Ακρίτα».

Για το ότι υπάρχει μια καταδικαστική απόφαση -πρωτόδικη- για τις απόψεις του: «Είπατε ότι υπάρχει πρόστιμο 5.000 ευρώ. Δεν ισχύει αυτό. Δεν έχει τελεσιδικήσει».

Για την αναφορά του περί «γονέα Α και Β» και γονιών που πρέπει να είναι του ίδιου φύλου: «Τα παιδιά δεν είναι για πειράματα, πρέπει να μεγαλώνουν με μητέρα και πατέρα, να έχουν τα πρότυπα τα σωστά. Είμαι υπέρ του να υιοθετούν παιδιά ζευγάρια που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν. Δεν είμαι υπέρ να μεγαλώνει με δύο μπαμπάδες. Είχα κάνει τη δήλωση ότι αυτό που πάει να γίνει σε ανήλικα παιδιά (σ.σ. για αλλαγή φύλου), το θεωρώ έγκλημα».

Για την άποψή του ότι ο καθένας δεν μπορεί ό,τι κάνει στην κρεβατοκάμαρά του να το κάνει και δημόσια: «Αυτό που βλέπω ότι είναι λάθος είναι ότι κάποιοι προτάσσουν τη σεξουαλική τους προτίμηση».

Για το αν θα ανακαλούσε κάποιες δηλώσεις που έχει κάνει, όπως για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Γιατί είναι ακραία; Τον σέβομαι και τον εκτιμώ ως αθλητή. Δεν είναι ρατσιστική η δήλωσή μου. Στην αναφορά μου είπα ότι θα μπορούσε να είναι ο Διαμαντίδης ή ο Παπαλουκάς, γιατί γιορτάζουμε μια εθνική γιορτή. Θεώρησα ότι γιορτάζοντας τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης, να μπει κάποιος Έλληνας, ο ίδιος έχει πει ότι είμαι 50% Έλληνας και 50% Νιγηριανός. Το ότι γεννήθηκε στην Ελλάδα, ανδρώθηκε, καταξιώθηκε, νιώθει Έλληνας, δεν διαφωνεί κανείς. Είμαστε στην εποχή του τσουβαλιάσματος, κάτι που προέρχεται από την ακροαριστερή πλευρά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x