Επικαιρότητα

Τσίπρας από ΔΕΘ:«Πράσινο» στις διερευνητικές με Τουρκία-«Κόκκινο» στην κυβέρνηση για μυστική διπλωμα

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να γίνει σοβαρή προσπάθεια να προχωρήσουν οι διερευνητικές για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ και αν αυτές δεν καταλήξουν, να πάμε στο διεθνές δικαστήριο»

Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα ελληνοτουρκικά άσκησε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη στη συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Όπως είπε, η κυβέρνηση κινείται με το «βλέποντας και κάνοντας» κατηγορώντας την ότι δεν έχει στρατηγική.

Σχολιάζοντας τον διπλωματικό πυρετό για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «αν είναι αληθές, να το χαιρετίσω, είναι θετικό να υπάρξει» και συμπλήρωσε πως «πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να γίνει σοβαρή προσπάθεια να προχωρήσουν οι διερευνητικές για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ και αν αυτές δεν καταλήξουν, να πάμε στο διεθνές δικαστήριο». Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση οφείλει μια επίσημη ενημέρωση».

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας έθεσε το ερώτημα αν υπήρξαν ανταλλάγματα για την απόσυρση του Ορούτς Ρέις και την έναρξη των διερευνητικών, σχολιάζοντας «μακάρι αυτό να το έκανε από μόνος του ο Ερντογάν». Μάλιστα, διερωτήθηκε για το περιεχόμενο της «συμφωνίας» στο Βερολίνο και σημείωσε ότι το μείζον ερώτημα είναι «αν η ατζέντα των διερευνητικών, θα είναι η ίδια με αυτή που αφήσαμε εμείς το 2016».

Σε ό,τι αφορά στην πρόταση που ανέπτυξε χθες για την οικονομία, η οποία περιλαμβάνει έντεκα μέτρα άμεσης ανάγκης, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η χώρα δεν έχει πλέον οικονομικούς περιορισμούς και τα μέτρα που πρότειναμε είναι απολύτως εφαρμόσιμα».

Ερωτηθείς για την πανδημίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει ενδεχόμενο δεύτερο lockdown απάντησε ότι «θα στηρίξουμε οτιδήποτε προτείνει η επιστημονική κοινότητα ως επιβεβλημένο για τη δημόσια υγεία», πρόσθεσε όμως ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν αξιοποίησε τον χρόνο που του έδωσε ο κόσμος με τη στάση του για να ενισχύσει το ΕΣΥ και βρισκόμαστε σήμερα στο σημείο να ανακοινώνεται ότι μένουν μόνο 22 κλίνες ΜΕΘ αδιάθετες στην Αττική», δήλωσε χαρακτηριστικά. 
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x