Επικαιρότητα

Τσίπρας: Θα είμαι ο πρώτος που θα βγάλει την χώρα από τα μνημόνια

«Άστοχη, άκαιρη και άσκοπη» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την παρέμβαση του προέδρου της ΕΕ Ντ. Τουσκ να καταργηθεί η ισομερής κατανομή των προσφύγων στην ΕΕ.

«Θα είμαι ο πρώτος που θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια εκεί που μας έβαλαν οι άλλοι», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στην ΕΤ3.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε πως «τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου του δημόσιου προϋπολογισμού» δεν ανήκουν, για την ώρα στην ελληνική κυβέρνηση αλλά στους δανειστές, αλλά μετά τον Αύγουστο του 2018, η χώρα θα ανακτήσει τη δημοσιονομική της αυτονομία: «θα πάρουμε τα «κλειδιά» (...) και αυτή θα είναι μια στιγμή ορόσημο για την χώρα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Παραλάβαμε μια χώρα που ήταν στο χείλος του γκρεμού και την έχουμε βάλει στον πυρήνα της Ευρώπης», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας πως η Ελλάδα είναι μια χώρα με ανακτημένο το κύρος και τη δυναμική της, απολαμβάνοντας διεθνή αναγνώριση.

Εκλογές το 2019

Επαναλαμβάνοντας πως οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτεμβρίου του 2019, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος πως υπάρχει λόγος που η κυβέρνησή του «πέτυχε, εκεί που απέτυχαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά».

Καμία αλλαγή στη συμφωνία για το προσφυγικό

Χαρακτηρίζοντας «άστοχη, άκαιρη και άσκοπη» την παρέμβαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος πρότεινε να καταργηθεί η ποσοστιαία κατανομή των προσφύγων στην ΕΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η χώρα δεν πρόκειται να δεχθεί αλλαγή της υφιστάμενης συμφωνίας.

Όπως είπε, μέσα στην καρδιά της κρίσης, το 2015, η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x