Επικαιρότητα

«Υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες της Τουρκίας στο Αιγαίο»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στο πλαίσιο της συνάντησής του με Ευρωπαίους διπλωμάτες.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στην ατζέντα των συνομιλιών βρέθηκε η διαμάχη Ελλάδας και Τουρκίας με φόντο το Αιγαίο, με τον Κιλιτσντάρογλου να τονίζει ότι «δεν επιθυμούμε μία σύρραξη στο Αιγαίο. Είμαστε υπέρ μίας λύσης μέσω ειρηνικού διαλόγου. Στο Αιγαίο υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες, τα οποία ανήκουν στην Τουρκία και η στρατικοποίησή τους δεν είναι σωστή».

Ο Κιλιτσντάρογλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα των γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, υπογραμμίζοντας ότι « αυτές οι προσπάθειες της Ελληνοκυπριακής κυβέρνησης και της Ελλάδας συνιστούν μονομερείς ενέργειες και αποφάσεις, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι Τουρκοκύπριοι, κάτι που δεν δεχόμαστε».

Πηγή: Thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x