Ο εφιάλτης της 11ης Σεπτεμβρίου αναβίωσε στις ΗΠΑ μετά την «τυφλή» βομβιστική επίθεση στον τερματισμό του μαραθωνίου της Βοστώνης. Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για τρεις νεκρούς και περισσότερους από 140 τραυματίες, ανάμεσά τους και 17 που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ μεταξύ αυτών είναι και ένα οκτάχρονο αγόρι.
Οι τραυματισμοί αφορούν από ακρωτηριασμούς και θλαστικά τραύματα μέχρι και ρήξεις τυμπάνων από τον εκκωφαντικό θόρυβο της έκρηξης. Οι εκρήξεις ήταν δύο, ενώ η αστυνομία εξουδετέρωσε τουλάχιστον άλλους δύο μηχανισμούς.
Ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας και «δρακόντεια» γύρω από τον Λευκό Οίκο. Οι αρχές έχουν καλέσει τον κόσμο να περιορίσει τις μετακινήσεις του και να αποφεύγει τις μεγάλες συναθροίσεις σε σημεία που μπορεί να αποτελέσουν «στόχο». Παράλληλα λαμβάνονται ήδη αυστηρά μέτρα ασφαλείας για το μαραθώνιο του Λονδίνου, την προσεχή Κυριακή.
Το FBI έχει αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης και αντιμετωπίζει την επίθεση ως τρομοκρατική ενέργεια, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη. Oι αρχές συνέλαβαν, περίπου δύο ώρες μετά τις εκρήξεις, έναν ύποπτο για τις επιθέσεις!
Συγκεκριμένα έχουν θέσει υπό φρούρηση, στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται με βαριά εγκαύματα, έναν 20χρονο υπήκοο Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος εκτιμάται ότι σχετίζεται με τα τραγικά γεγονότα.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






