Επικαιρότητα

Ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά, συναυλίες, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί - Όλες οι ημερομηνίες

Νέα μέτρα χαλάρωσης ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, με το άνοιγμα νέων δραστηριοτήτων

«Προχωράμε σταδιακά στην επαναλειτουργία των δραστηριοτήτων», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης, Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στη σημερινή (07/05) ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα.

Δήλωσε, συγκεκριμένα, ότι από αύριο (08/05) μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο και πρόσθεσε αναλυτικά:

- Aπό 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.
- Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
- Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
- Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.
- Άνοιγμα μουσείων στις 14/05 βάσει υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου
- Θερινά σινεμά - Κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους στις 21/05/2021 με ποσοστό 75%
- Ζωντανό θέαμα - ακρόαμα σε υπαίθριους χώρους στις 28/05/2021. Αφορά μόνο καθήμενους, όχι ορθίους με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία. Η πιθανότητα αύξησης της πληρότητας στο 75% θα επανεξεταστεί σε συνάρτηση με την συνεχή διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού
- Λειτουργία ωδείων με αναλογία 1:1 από 17/05

Παράλληλα, επεσήμανε πως από αύριο τίθεται σε lockdown η περιοχή Καστανιων του δήμου Ορεστιάδας και πως είναι ανησυχητική η κατάσταση σε Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Αιτωλικό και Κάλυμνο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x