Επικαιρότητα

Χωρίς τέλος οι καταγγελίες στο θέατρο: Στον ανακριτή ο Λιγνάδης, πώς διευρύνεται η έρευνα

Νέα προθεσμία έως την Πέμπτη αναμένεται να ζητήσει σήμερα από τις ανακριτικές αρχές ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των εισαγγελικών αρχών για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη Λιγνάδη  ο οποίος διώκεται ποινικά για δύο βιασμούς.

Στις 10.30 το πρωί, μεταβαίνουν στην εισαγγελία οι συνήγοροι του  Νίκου Σ., του πρώτου ανθρώπου που τον κατήγγειλε για βιασμό. Οι δικηγόροι του ανακοίνωσαν ότι  θα γνωστοποιήσουν τα στοιχεία του εντολέα τους και θα δηλώσουν ότι είναι στη διάθεση των αρχών.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Ιωάννης Βλάχος, δικηγόρος μηνυτή του Λιγνάδη τόνισε ότι αρκετοί άνθρωποι ήρθαν σε επαφή μαζί του προκειμένου να αποκαλύψουν κάποια δική τους εμπειρία από τον σκηνοθέτη. Τόνισε ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν καταλήξει ως προς το πόσοι από αυτούς είναι διατεθειμένοι να προσέλθουν στην Ανακρίτρια για κατάθεση.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα οδηγηθεί το μεσημέρι στην ανακρίτρια, (στις 12.00 το μεσημέρι) από την οποία και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία ο νέος συνήγορός του.



Πρώην φοιτήτρια: «Αυτοϊκανοποιούνταν στο μάθημα»

Άλλη μια σημαντική μαρτυρία για τον Δημήτρη Λιγνάδη έγινε από πρώην φοιτήτρια.

Η Α.Α. Κατήγγειλε στη LiFO περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, τα οποία διέπραττε με άνεση, όπως καταμαρτυρά, και μάλιστα εντός του δημόσιου πανεπιστημίου.

Τα όσα αφηγείται η Α.Α. συνέβησαν την ακαδημαϊκή χρονιά 2004-2005, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, όπου ο Δημήτρης Λιγνάδης πήγε για να διδάξει για ένα εξάμηνο, το οποίο όμως δεν ολοκληρώθηκε, καθώς μετά από τέσσερις μήνες διέκοψαν τη συνεργασία μαζί του.

Καταθέτει ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρουχάς

Ενώπιον του Εισαγγελέα προσέρχεται σήμερα ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Ηθοποιών Πασχάλης Τσαρούχας ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει για τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας εντός του θεατρικού χώρου που έχουν καταγγελθεί.

Ο κ. Τσαρούχας αναμένεται να παραδώσει στον Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο ολόκληρο το υλικό που έχει συλλέξει το πειθαρχικό όργανο του Σωματείου Ηθοποιών για περιπτώσεις έκνομων συμπεριφορών από ανθρώπους του θεάτρου σε βάρος συναδέλφων τους ή άλλων προσώπων.

Εκτιμάται ότι οι καταγγελίες που θα παραδοθούν στον εισαγγελικό λειτουργό είναι εκατοντάδες , χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως όλες αφορούν σοβαρά περιστατικά σεξουαλικής βίας που μπορούν να ελεγχθούν ποινικά κυρίως ως προς τους χρόνους παραγραφής αλλά και ως προς την δυνατότητα συλλογής επιπλέον στοιχείων .

Νέα καταγγελία – σοκ για βιασμό από πασίγνωστο ηθοποιό

Σε καταγγελία - φωτιά προέβη ο δικηγόρος Αλέξανδρος Μίντζιας, αποκαλύπτοντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως ηθοποιός, το όνομα του οποίου έχει ήδη ακουστεί αρκετά το τελευταίο διάστημα για αδικήματα σεξουαλικής παρενόχλησης, φέρεται να βίασε συνάδελφο του.



Όπως τονίζει ο κ. Μίντζιας στην καταγγελία προβαίνει ηθοποιός, αρκετά γνωστή παλαιότερα, η οποία ζει πλέον στο εξωτερικό και κατηγορεί τον πασίγνωστο ηθοποιό για βιασμό.

Ο φάκελος με την εν λόγω καταγγελία έχει ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x