Στίβος

Επιστολή της Εθνικής στίβου στον Πρωθυπουργό

Επιστολή στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, απέστειλαν την Πέμπτη τα μέλη της Εθνικής ομάδας στίβου, ώστε να του εκφράσουν την ανησυχία τους για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού.

Αυτό συνέβη με αφορμή τις περικοπές στους προϋπολογισμούς των αθλητικών ομοσπονδιών λίγους μόλις μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και με την πανδημία του κορωνοϊού σε εξέλιξη.

Η πρωτοβουλία πάρθηκε από κορυφαία μέλη της Εθνικής μας ομάδας κι έγινε αποδεκτή από τη μεγαλύτερη μερίδα αθλητών, αθλητριών και προπονητών. Το κείμενο προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό υπέγραψαν η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Μίλτος Τεντόγλου, η Μαρία Μπελιμπασάκη, η Βούλα Παπαχρήστου, η Νικόλ Κυριακοπούλου, ο Κώστας Φιλιππίδης, ο Κώστας Δουβαλίδης.

Οι αθλητές στην επιστολή τους στάθηκαν και στα προβλήματα των αθλητικών εγκαταστάσεων, που δεν βοηθούν στην προσπάθεια τους για να φέρουν διακρίσεις στις μεγάλες διοργανώσεις.

«Στην επιστολή εκφράζεται η έντονη ανησυχία μας σχετικά με τη μείωση της επιχορήγησης προς τν ΣΕΓΑΣ, καθώς και το γεγονός ότι στην αγωνιστική χρονιά που βρίσκεται μπροστά μας έχουμε ανάγκη από μεγαλύτερη στήριξη από την Πολιτεία τόσο σε επίπεδο εγκαταστάσεων, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες της προετοιμασίας μας, ενόψει των επικείμενων σημαντικών διεθνών διοργανώσεων», τόνισε η Μαρία Μπελιμπασάκη για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x