Απόλυτα ικανοποιημένος με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ιστιοπλοΐας που έγινε στη Βραζιλία, εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον ΝοvaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Βάσει σχεδίου» ο Βύρων Κοκκαλάνης.

Μάλιστα, ο Έλληνας αθλητής έθεσε ως επόμενο στόχο της καριέρας του το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας που θα γίνει στον επόμενο Ιούλιο στην Γαλλία.

Οι πιο σημαντικές δηλώσεις του Βύρων Κοκκαλάνη στον ΝοvaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Βάσει σχεδίου»:

Για το πόσο καλά ήταν προετοιμασμένος:

«Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε αυτές τις μέρες στην Βραζιλία έδωσαν το “παρών” οι περισσότεροι αθλητές που αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας και ο πρώτος σημαντικός της χρονιάς και ήθελα να τα πάω καλά. Πήγα στη Βραζιλία στα μέσα του Ιανουαρίου, γιατί ήθελα να μάθω τα νερά για να τερματίσω ψηλά. Πέρυσι τα πήγα καλά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όμως τώρα που ήρθε το χάλκινο είναι πολύ ευχαριστημένος».

Για τις δυσκολίες του αθλήματός του:

«Το άθλημά μας απαιτεί πολλές ώρες στο νερό. Μάλιστα, όταν υπάρχει ζέστη και νηνεμία, τότε δυσκολεύεσαι ακόμη και να αναπνεύσεις. Ωστόσο, όταν υπάρχει αέρας είναι πιο εύκολο το έργο μας».

Για το ποιος είναι ο επόμενος στόχος του:

«Είναι το Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα που είναι στη Γαλλία στις αρχές του Ιουλίου. Έχω πάρει τρία ασημένια σε αυτά τις περασμένες χρονιές και μπορώ να πω πως μου έχει ανοίξει η όρεξη για το χρυσό».

Για το πόσο τον έχει βοηθήσει η ομοσπονδία του:

«Η αλήθεια είναι πως η ομοσπονδία έχει να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες. Δυστυχώς δεν έχει πολλά χρήματα, όμως με βοηθάει όσο περισσότερο μπορεί. Τώρα για παράδειγμα που πήγα στην Βραζιλία για ενάμισι μήνα μπόρεσε να μου καλύψει μόνο ένα μέρος».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube