sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ερυθρός Αστέρας: Γυρίζει σελίδα με πολλά ερωτηματικά

Με αρκετά νέα πρόσωπα και καινούριο προπονητή θα πορευτεί τη νέα σεζόν ο Ερυθρός Αστέρας, που δείχνει αρκετά αδύναμος.

Σε νέα εποχή μπαίνει ο Ερυθρός Αστέρας, αφού αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του μετά από μια διετία ο Ντέγιαν Ράντονιτς. Στη θέση του προσελήφθη ο σχετικά άπειρος Βλάντιμιρ Γιοβάνοβιτς, ο οποίος δεν έχει εργαστεί ποτέ σε ομάδα Ευρωλίγκας. Παράλληλα, οι Σέρβοι προχώρησαν σε μαζεμένες αλλαγές, καθώς αποχώρησαν σημαντικά στελέχη τους (π.χ. Κάλινιτς, Γουόλτερς, Χόλινς), ενώ αποκτήθηκαν αρκετοί γνώριμοι των Ελλήνων φιλάθλων (Νέντοβιτς, Μάρτιν, Μπέντιλ, Ραντούλιτσα). Οι «ερυθρόλευκοι» θα χρειαστούν μπόλικο χρόνο για να «δέσουν», ενώ είναι δεδομένο πως σε επίπεδο ρόστερ πάσχουν ποιοτικά, αφού υπάρχουν αρκετά κενά. Θεωρητικά λοιπόν, ο Ερυθρός Αστέρας δεν θα είναι τόσο ανταγωνιστικός όσο την περασμένη σεζόν και δύσκολα θα ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις.

Ήρθαν: Βλάντιμιρ Γιοβάνοβιτς (Τσιμπόνα), Ντάλιμπορ Ίλιτς (Ιγκοκέα), Νεμάνια Νέντοβιτς (Παναθηναϊκός), Χασάν Μάρτιν (Ολυμπιακός), Τζον Χόλαντ (Μπούρσασπορ), Φιλίπ Πετρούσεφ (Εφές), Μπεν Μπέντιλ (Αρμάνι Μιλάνο), Τζέιλεν Άνταμς (Σίδνεϊ Κινγκς), Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (Γκογιάνγκ).

Έφυγαν: Ντέγιαν Ράντονιτς (Παναθηναϊκός), Νέιτ Γουόλτερς (Παναθηναϊκός), Όστιν Χόλινς (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Μάικ Τζίρμπες (Μπενφίκα), Ντέγιαν Νταβιντόβατς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Νίκολα Κάλινιτς (Μπαρτσελόνα), Αλέξα Ουσκόκοβιτς (Μέγκα), Άαρον Γουάιτ (Μπουντούτσνοστ).

Παραμένουν: Στέφαν Λαζάρεβιτς, Λούκα Μίτροβιτς, Μπράνκο Λάζιτς, Όγκνιεν Ντόμπριτς, Νίκολα Ιβάνοβιτς, Στέφαν Μάρκοβιτς, Όγκνιεν Κούζμιτς.

Ερυθρός Αστέρας: Γυρίζει σελίδα με πολλά ερωτηματικά

Αστέρι: Μετά από 10 χρόνια περιπλανήσεων, ο Νεμάνια Νέντοβιτς επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα, στην ομάδα δηλαδή που ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα. Ο 31χρονος γκαρντ αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό έπειτα από μια διετία και αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στους «ερυθρόλευκους», ενώ από τα χέρια του θα περνούν οι περισσότερες επιθέσεις. Δεινός εκτελεστής και τρομερά ποιοτικός στο επιθετικό σκέλος, αλλά πάντα ευπαθής σε τραυματισμούς, κάτι που δεν του επιτρέπει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Ποιον να προσέξετε: Σε μια ομάδα που υστερεί στο αμυντικό κομμάτι, ο Τζον Χόλαντ αναμένεται να αποτελέσει τον παίκτη-κλειδί του Ερυθρού Αστέρα. Ο 33χρονος Πορτορικάνος θα είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ γκαρντ και ψηλών, ενώ ξεχωρίζει για τις αμυντικές του ικανότητες. Μέλος της εξαιρετικής Μπούρσασπορ (από τον Μάρτιο) την περασμένη σεζόν, έφτασε μέχρι τον τελικό του EuroCup έχοντας σημαντικό ρόλο στην τρομερή πορεία των Τούρκων.

Ο παίκτης που θα ζήλευε από άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας: Λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο καλύτερος playmaker στην Ευρωλίγκα είναι Σέρβος, θα επιλέγαμε τον Βασίλιε Μίτσιτς. Ο γκαρντ της Εφές θα ήταν ο ιδανικός ηγέτης του Ερυθρού Αστέρα, που υστερεί στον «άσο».

Μεγάλο ατού: Η έλλειψη άγχους και πίεσης μπορεί να αποτελέσει σημαντικό προτέρημα για τους Σέρβους. Παραδοσιακά δε, η έδρα τους είναι «καμίνι» και οι φίλαθλοί τους παρέχουν πολύτιμη βοήθεια με τη στήριξή τους.

Μεγάλο ερωτηματικό: Υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά γύρω από τον Ερυθρό Αστέρα. Καταρχάς, υπάρχουν απορίες για την επιλογή του άπειρου Γιοβάνοβιτς για τον πάγκο. Θα καταφέρει ο 38χρονος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων; Από την άλλη, στον «άσο» δόθηκαν τα… κλειδιά στον Τζέιλεν Άνταμς, ο οποίος αγωνιζόταν στην Αυστραλία και θα έχει την πρώτη του εμπειρία σε ομάδα Ευρωλίγκας. Έχει κάποιες παραστάσεις από το ΝΒΑ με Χοκς κυρίως (2018-19), Μπλέιζερς (2020) και Μπακς (2020-21), αλλά μέχρι εκεί. Είναι ένα ερώτημα λοιπόν αν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει και να καθοδηγήσει με ηρεμία την ομάδα του από μια τόσο νευραλγική θέση.

Πρόβλεψη πορείας: Δεν τα βλέπουμε και πολύ ευοίωνα τα πράγματα στην… ερυθρόλευκη πλευρά του Βελιγραδίου. Στην καλύτερη περίπτωση περιμένουμε τον Ερυθρό Αστέρα να τερματίζει κάπου μεταξύ 12ης και 15ης θέσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x