Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση άγριας κακοποίησης ζώου, αυτή τη φορά στο Ευπάλιο Φωκίδος. Ένας 65χρονος συνελήφθη, επειδή έσερνε για άγνωστη απόσταση το σκύλο του με το όχημά του, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα.

Γύρω στις 10:00΄ το πρωί της Τετάρτης αυτόπτες μάρτυρες είδαν το όχημα να κινείται από Ευπάλιο προς Ναύπακτο και ενημέρωσαν τηλεφωνικά το ΑΤ Ευπαλίου. Περιπολικό της Αστυνομίας, εντόπισε και σταμάτησε τον περίπου 65 χρονών άνδρα, κάτοικο Ναυπάκτου, στη γέφυρα του Μόρνου, στα σύνορα των νομών Φωκίδας - Αιτωλοακαρνανίας.

Ο οδηγός ισχυρίστηκε πως είχε τοποθετήσει το σκύλο στο ανοιχτό πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου δεμένο, χωρίς να αντιληφθεί πως το ζώο πήδηξε εκτός οχήματος και σερνόταν στην άσφαλτο. Αμέσως του γνωστοποιήθηκε η παράβαση και προσήχθη, στα πλαίσια του αυτοφώρου, στο ΑΤ Ευπαλίου, όπου ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Σύμφωνα με το terranovaincognita.gr, στο ΑΤ έσπευσε κτηνίατρος της Περιφέρειας που παρέλαβε το άτυχο ζώο και βεβαίωσε πως δεν έφερε τσιπάκι και βιβλιάριο. Στη συνέχεια, ο σκύλος διακομίστηκε στο ιατρείο, όπου διαπιστώθηκαν σοβαρά τραύματα από τη τριβή με την άσφαλτο.

πηγή: protothema.gr